Jääkiekkoraamattu The Hockey News on listannut sivuillaan joukkueiden parhaita talentteja ja rankannut ne paremmuusjärjestykseen. Jokaisen joukkueen kohdalla listalla on kymmenen pelaajaa.

Tähän mennessä listaukset ovat olleet suomalaisten osalta komeaa luettavaa, sillä usean seuran prospekteista on löytynyt huippulahjakkaita suomalaispelaajia. Esimerkiksi Dallas Starsin kohdalla Miro Heiskanen oli seuran lahjakkain pelaaja, ja hyvänä kakkosena tuli Julius Honka.

Myös Edmonton Oilersin paras lupaus löytyy Suomesta, kun muuan Jesse Puljujärvi on valittu seuran potentiaalisimmaksi prospektiksi.

Puljujärvi aloitti NHL:ssä jo viime kaudella, mutta meininki taalajäillä oli kaikkea muuta, kuin vahvaa. Hän pelasi Oilersin riveissä lopulta 28 ottelua tehoin 1+7. Hänen läpimurtoaan odotetaan The Hockey Newsin jutussa jo kuitenkin ensi kaudelle.

– Hän ei ymmärtänyt vielä 18-vuotiaana NHL-jääkiekkoa, joten hän meni AHL:ään harjoittamaan hänen kiekotonta pelaamistaan, The Hockey Newsin jutussa kirjoitetaan.

Puljujärvi todella lopulta lähetettiin AHL-seura Bakersfield Condorsin riveihin, missä hän pelasi lopulta 39 kamppailua. Näissä suomalaisnuorukainen iski 12 maalia ja yhteensä 28 tehopistettä.

Puljujärven lisäksi listalla komeili puolustaja Markus Niemeläisen nimi, joka oli listan sijalla kahdeksan.

Muut Oilersin lahjakkuudet, jotka pääsivät listalle, olivat Kailer Yamamoto, Laurent Broissoit, Tyler Benson, Caleb Jones, Stuart Skinner, Jujhar Khaira, Ethan Bear sekä Dylan Wells.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.