Onko Minnesotasta mestarisuosikiksi? – Mikael Granlundille sovitellaan johtajanviittaa

© Kuva: Getty Images

Minnesota Wild teki kesän aikana yhden suuren kaupan, kun se kauppasi Jason Pominvillen ja Marco Scandellan Buffalo Sabresiin vaihdossa Marcus Folignoon ja Tyler Ennisiin. Folignon ja Ennisin odotetaan tuovan joukkueelle lisää tulivoimaa hyökkäyspäähän.

Wild tunnetaan loistavana runkosarjajoukkueena, mutta nyt sen odotetaan parantavan myös pudotuspeleissä, jossa se ei ole päässyt toista kierrosta pidemmälle sitten kauden 2002-03.

Onko joukkueesta mestarisuosikiksi? NHL listasi kolme kysymysmerkkiä Wildin tulevaa kautta ajatellen.

Onko Joel Eriksson Ekistä vaikuttavaksi pelaajaksi?

Wildin keskikaistan syvyys otti osumaa kesän aikana, kun Erik Haula napattiin Vegas Golden Knightsin toimesta ja Martin Hanzalin kanssa ei solmittu jatkosopimusta. Joel Eriksson Ekin odotetaan ottavan yksi vapaista sentterin paikoista.

Nuori ruotsalaislupaus vakuutti jo viime kaudella pelaamissaan 15 NHL-ottelussa, joissa miehenalku teki seitsemän tehopistettä (3+4). Hänen täytyy ansaita valmentaja Bruce Boudreaun luottamus ja pelata vakuuttava tulokaskausi.

Kenen täytyy nousta parrasvaloihin pudotuspeleissä?

Sentterit Mikko Koivu, 34, ja Eric Staal, 32, laituri Zach Parise, 33, sekä puolustaja Ryan Suter, 32, eivät tule enää nuoremmaksi. Kukaan heistä ei ole onnistunut johdattamaan Wildia toista pudotuspelikierrosta pidemmälle.

25-vuotias Mikael Granlund voitti joukkueen sisäisen pistepörssin 69 pisteellään viime kaudella. Hänelle ollaan asettamassa johtajanviittaa yhdessä 57 pistettä viime kaudella tehneen Nino Niederreiterin ja 56 tehopistettä tehneen Charlie Coylen kanssa. Kolmikon täytyy nostaa pelinsä vielä seuraavalle tasolle.

Lisäksi jo aiemmin mainitun Eriksson Ekin ja Luke Kuninin, sekä Gustav Olofssonin ja Mike Reillyn kaltaisten puolustajien tulee kyetä auttamaan joukkuetta.

Pystyykö Devan Dubnyk auttamaan joukkuetta pudotuspeleissä?

31-vuotias Devan Dubnyk on voittanut kaudesta 2014-15 lähtien hurjat 108 ottelua. Miehelle on annettu huima määrä vastuuta, ja hän tarvitsee lepoa mikäli haluaa kannatella joukkuettaan myös pudotuspeleissä.

Wild kiinnitti Niklas Svedbergin yksivuotisella sopimuksella tänä kesänä ja hänen odotetaan taistelevan Alex Stalockin kanssa varamaalivahdin tontista. Dubnyk on pelannut vähintään 65 ottelua kahdella Wild-kaudellaan – tähän on tultava muutos.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.