Juhannuksena kolmannella kierroksella ja numerolla 71 Detroit Red Wingsiin varattu Kasper Kotkansalo elää nuoren jääkiekkoilijan unelmaa. Kaksisuuntainen pakki on kommenteista päätellen ihmeissään kesällä tapahtuneista asioista.

Tulokasleirin anti ihmetyttää ensi kaudella NCAA:ssa Boston Universityä edustavaa nuorukaista.

– En tiennyt mitä odottaa, mutta opin paljon, paljon uusia asioita, joita voin hyödyntää. Siellä oli myös harjoituksia, joita en ollut ennen tehnyt, myös oikeanlaisesta syömisestä oppinut suomalaislupaus sanoo The Detroit Newsille.

Kotkansalo toivoo, että leirin kokemukset olivat ensimmäisiä lukuja pitkässä NHL-suhteessa Red Wings -organisaation ja joukkuetovereiden kanssa.

– Pidän siitä, että tämä leiri oli tavallaan tutustumista. Kaverit puhuivat siitä, kuinka voimme pelata yhdessä, Kotkansalo sanoo sivustolle.

Kommenteista päätellen tulokasleirillä Kotkansalon ja kumppanien niskaan ei heti välittömästi ladattu valtavia paineita. Leirin anti oli enemmänkin oppimista.

– Valmentajat sanoivat, että tämä ei ollut mitään arviointia vaan oppimista.

Helsinkiläislähtöinen puolustaja on itse ihmeissään varauksesta. EPS-kasvatti ylistää Detroit Red Wingsin historiaa.

– Se (varaus) oli miellyttävä yllätys. Tämä organisaatio on ollut menestynyt, ja niin monet hienot pelaajat ovat pelanneet täällä. En voi uskoa, että olen osa tätä. Olen todella innoissani, suomalainen hehkuttaa.

Mutta mikä on Kotkansalon suurin vahvuus?

– Vahvuuteni on periaatteessa pelata missä tilanteensa tahansa. Olen kaksisuuntainen puolustaja, mutta voin olla syvyyspakkikin. Se voi olla vahvuus.

– Mutta minulla on paljon työtä, tiedän sen.

Viime kaudella suomalainen iski USHL:ssä Sioux Falls Stampeden takalinjoilla pisteet 1+11, toissa kaudella Bluesissa kertyi A-nuorten SM-liigassa pisteitä ensiksi runkosarjassa 4+15 ja pudotuspeleissä 0+3.