NHL on järjestellyt pelaajiaan paremmusjärjestykseen kesän aikana, mutta ei suinkaan koko kokonaisuutta, vaan pelipaikoittain. Nyt vuorossa on ollut NHL:n parhaat laiturit, ja suomalaisittain listalta löytyi eräs todella komea yllätys.

NHL on nimittäin rankannut suomalaishyökkääjä Patrik Laineen NHL:n kahdeksanneksi parhaaksi laitahyökkääjäksi. Hänen edelleen mahtuivat ainoastaan Patrick Kane, Nikita Kucherov, Brad Marchand, Vladimir Tarasenko, Jamie Benn, Alexander Ovechkin sekä Joe Pavelski.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan tämä tarkoittaa sitä, että muun muassa Artemi Panarin, Johnny Gaudreau, Blake Wheeler, Phil Kessel ja Max Pacioretty jäivät kaikki Laineen taakse. Lista pitää sisällään myös monia muita kovia nimiä.

Vakuuttavinta tässä kaikessa on se, että Laine pelasi viime kaudella ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikan kapeissa kaukaloissa. Hän pelasi sesongilla 73 runkosarjaottelua, joissa hän iski komeat 36 maalia ja yhteensä 64 tehopistettä.

NHL:n 20 parasta laituria:

 1. Patrick Kane, Chicago Blackhawks
 2. Nikita Kucherov, Tampa Bay Lightning
 3. Brad Marchand, Boston Bruins
 4. Vladimir Tarasenko, St. Louis Blues
 5. Jamie Benn, Dallas Stars
 6. Alexander Ovechkin, Washington Capitals
 7. Joe Pavelski, San Jose Sharks
 8. Patrik Laine, Winnipeg Jets
 9. Artemi Panarin, Columbus Blue Jackets
 10. Johnny Gaudreau, Calgary Flames
 11. Blake Wheeler, Winnipeg Jets
 12. Phil Kessel, Pittsburgh Penguins
 13. Max Pacioretty, Montreal Canadiens
 14. Filip Forsberg, Nashville Predators
 15. David Pastrnak, Boston Bruins
 16. Cam Atkinson, Columbus Blue Jackets
 17. Jeff Skinner, Carolina Hurricanes
 18. Wayne Simmonds, Philadelphia Flyers
 19. T.J. Oshie, Washington Capitals
 20. Taylor Hall, New Jersey Devils
NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.