Olympiakomitean jäsen vaahtosi NHL:n päätöksestä – haukkui liigan lähes lyttyyn

© Kuva: Getty Images

NHL:n päätös jättää vuoden 2018 olympialaiset välistä on saanut liigan fanit raivon partaalle, sillä tuskin on olemassa ihmistä, joka ei olisi halunnut nähdä maailman parhaita pelaajia edustamassa omia maitaan.

Tähän kuoroon on liittynyt nyt myös kansainvälisen olympiakomitean vanhempi jäsen, Dick Pound. Hän nimittäin kritisoi NHL:n päätöstä todella vahvoin sanoin.

– ”Ymmärrän” NHL:n kannan taloudellisesta näkövinkkelistä katsottuna. Mutta uskon samalla, että asiaan liittyy kaksi suurempaa tekijää. Ensinnäkin liigalla on vastuu kasvattaa ja mainostaa tätä jännittävää peliä, sen pelaajia ja sen katsojia, Pound kertoi Montreal Gazetten mukaan.

– Toisekseen mielestäni NHL katsoi sormien läpi joitakin bisnespuolen asioita, jotka ovat fanit ja itsensä kasvattaminen paljon suuremmaksi lajiksi globaalilla tasolla sekä olympialaisten että kenties koko NHL:n näkövinkkelistä katsottuna. Sen kahden viikon tauon (olympiatauko) vuoksi NHL olisi kärsinyt hiukan, mutta globaalisti katsottuna se olisi saanut pelaajansa esille. Minä olisin ajatellut, että se olisi ollut loistavaa eikä huonoa bisnestä.

Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Pound on arvostellut NHL:n toimia julkisesti. Nimittäin vuonna 2005 toimiessaan kansainvälisen anti-doping toimiston puheenjohtajana, hän kertoi seuraavaa:

– Et osuisi kovinkaan paljoa metsään jos sanoisit, että kolmannes jääkiekon pelaajista käyttää suorituksissaan jonkinasteista lääketieteellistä avustusta.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.