New Jerseyn tshekkilegendalle ansaittu kunnianosoitus – seura valitsi täydellisen päivän

© Kuva: Getty Images

New Jersey Devils ilmoitti, että se järjestää 24. helmikuuta Patrik Eliaksen ”eläköitymisillan”.

41-vuotias tshekkihyökkääjä pelasi viimeiset ottelunsa kaudella 2015-16, mutta hän havitteli paluuta takaisin kaukaloon vielä viime kaudenkin aikana.

Lopulta polvivamma, joka oli rajoittanut edellisellä kaudella hänen ottelumääränsä ainoastaan 16:een, nousi kuitenkin ylitsepääsemättömäksi esteeksi ja hän joutui lopettamaan pelaajauransa.

Eliasta, joka on eittämättä Devilsin seurahistorian kaikkien aikojen hyökkääjä, tullaan juhlimaan New York Islandersia vastaan pelattavan ottelun alla.

Monesti NHL-seurat kunnioittavat omia pelaajalegendojaan otteluissa, jotka eivät muutoin välttämättä vetäisi yleisöön katsojia, mutta Devilsin toiminta on astetta upeampaa: Elias kohtasi kaikista NHL-seuroista juuri Islandersin kaikkein useimmin ja hän myös teki seuraa vastaan enemmän pisteitä kuin ketään muuta – 20 vuoden aikana hän rokotti paikallisvastustajaa 91 ottelussa peräti 86 tehopisteen voimin.

Itse asiassa Devils kunnioitti Eliasta jo päättyneellä kaudella juuri Islandersia vastaan, niin sanotun viimeisen luistelun muodossa.

Elias edusti siis Devilsiä läpi koko NHL-uransa, joka käynnistyi jo kaudella 1995-96. Kaiken kaikkiaan hän esiintyi pirupaidoissa 1 240 runkosarjaottelussa ja niissä hän tehtaili pisteet 408+617=1025.

Pudotuspeleissä tshekki-ikoni nähtiin puolestaan 162 ottelussa, joissa hän merkkautti tehot 45+80=125. Kaiken kukkuraksi hän juhli seurassa kahta Stanley Cupia, jotka hän voitti vuosina 2000 ja 2003.

Elias on NHL:n historiassa kaikkien aikojen toiseksi tehokkain tshekkipelaaja, sillä edellä on ainoastaan täysin omilla pisteluvuillaan oleva Jaromir Jagr, joka haluaa edelleen – 45 vuoden iässä – jatkaa NHL-uraansa.

Nähtäväksi jää, lähteekö Devils jossain vaiheessa nostamaan Eliaksen paitaa Prudential Centerin kattoon. Syytä olisi.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.