NHL:n virallinen nettisivusto on läpi kesän tehnyt erilaisia listauksia, ja tällä kertaa vuorossa oli kymmenen parhaan puolustavan hyökkääjän rankkaaminen. Listalle pääsi myös kaksi suomalaista – Mikko Koivu ja Aleksander Barkov. Kokonaisuudessaan lista näyttää tältä:

1. Patrice Bergeron, Boston Bruins

Ykkössija ei pidä sisällään minkäänlaista yllätystä, sillä tätä Boston Bruinsin kanadalaissentteriä on jo vuosikaudet pidetty ehdottomasti liigan parhaana kahden suunnan sentterinä. Osviittaa tästä arvostuksesta kertoo se, että hänet on palkittu tämän vuosikymmenen aikana huimat neljä kertaa (2012, 2014, 2015 ja 2017) parhaalle puolustavalle hyökkääjälle jaettavalla Selke Trophylla.

2. Ryan Kesler, Anaheim Ducks

Vahvana aloittajana tunnettu Kesler on puolustuspäähän joukkueensa luotettavin peluri. Hän on ollut Bergeronin suurin haastaja Selke Trophy-kilpailuissa tällä vuosikymmenellä – voitto irtosi vuonna 2011 ja tänä keväänä hän sijoittui äänestyksessä Bergeronin jälkeen toiseksi. Taistelu kyseisestä palkinnosta tulee todennäköisesti myös tulevina vuosina olemaan heidän kahden kauppaa.

3. Mikko Koivu, Minnesota Wild

Minnesota Wild-kapteeni on ollut jo pitkään loistava puolustava hyökkääjä, mutta vasta viime kaudella hän nousi kategorian todelliseen eliittiin. Viime kaudella hänen plus-miinuslukemansa oli hurja +27, hän oli liigan viidenneksi paras aloittaja sekä otteidensa johdosta pääsi ensimmäistä kertaa Selke Trophy-finalistiksi sijoittuen äänestyksessä lopulta kolmanneksi.

4. Anze Kopitar, Los Angeles Kings

Tämä Slovenian kiekkoylpeys on ollut yksi merkittävimmistä palasista puolustusorientoituneen Los Angeles Kingsin kahdessa Stanley Cup-mestaruudessa. Kingsin nykyinen kapteeni on loistava pelaaja niin hyökkäys- kun puolustussuuntaan, tästä todisteena Selke Trophyn voitto vuodelta 2016. Viime kausi sujui niin häneltä kuin koko Kingsiltä heikosti, mutta hänen odotetaan palaavan tasolleen tulevalla kaudella.

5. Jonathan Toews, Chicago Blackhawks

Jonathan Toews on kipparoinut Blackhawksin 2010-luvulla kolmeen Stanley Cupiin, joten hänen johtajuudestaan ja esimerkillisyydestään ei liene kenelläkään valittamista. Toews pelaa illasta toiseen isoja minuutteja tilanteessa kuin tilanteessa. Hän on Patrick Kanen lisäksi joukkueensa ehdottomasti tärkein pelaaja.

6. Brad Marchand, Boston Bruins

Mitä voidaan odottaa pelaajalta, joka saa pelata Patrice Bergeronin vierellä pelistä toiseen? Marchand on monipuolinen pelaaja – hän on karvauspelaamisensa ansiosta kenties liigan paras alivoimapelaaja ja hallitsee luonnollisesti myös ylivoimapelaamisen jalon taidon. Marchand pelaa usein sääntöjen rajamailla, mutta on siitä huolimatta äärimmäisen tärkeä palanen Bruinsille.

7. Aleksander Barkov, Florida Panthers

Aleksander Barkov on jo tällä hetkellä yksi joukkueensa tärkeimmistä palasista ja tulevina vuosina tulee kehittymään vieläkin paremmaksi. Barkov on loistava kahden suunnan sentteri ja häntä on verrattu tälläkin listalla jo aiemmin mainittuihin Toewsiin, Bergeroniin ja Kopitariin. Tällä suomalaisnuorukaisella on kaikki potentiaali nousta samaan kastiin kyseisen kolmikon kanssa.

8. Ondrej Palat, Tampa Bay Lightning

Ondrej Palat on noussut kaikessa hiljaisuudessa yhdeksi liigan ehdottomista tähtipelaajista. Monipuolikas tshekkiläislaituri jää tähtiä vilisevässä Lightning-nipussa Steven Stamkosin ja Nikita Kucherovin kaltaisten pelaajien varjoon, mutta se ei ole häneltä pois. Palatin vahvuutena pidetään kokonaisvaltaista pelaamista, hän on loistava pelin jokaisella osa-alueella.

9. Ryan Getzlaf, Anaheim Ducks

Myös Anaheim Ducksin toinen top-6-sentteri saa nimensä tälle listalle. Ryan Getzlaf on yksi Ducksin ehdottomia avainpelaajia – työteliäs sentteri on kookas vääntäjä, joka osaa pelata loistavasti molempiin suuntiin.

10. Sean Couturier, Philadelphia Flyers

Vasta 24-vuotiaan Couturierin odotetaan nousevan yhdeksi Flyersin luotettavimmista pelaajista. Hänen vastuunsa on kasvanut kausi kaudelta suuremmaksi ja ura on ollut nousujohteinen. Couturier on fyysinen ja voimakas keskushyökkääjä, josta voidaan hyvinkin odottaa tulevaisuuden Selke Trophy-voittajaa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.