Legendaarisen KHL-tähden, Danis Zaripovin, piti palata tulevalla kaudella vanhaan seuraansa, Ak Bars Kazaniin, mutta matkan varrella tielle osui ”pari muuttujaa”.

Hän nimittäin kärysi kielletystä aineesta nimeltään pseudoeferdiini, mistä johtuen hänet langetettiin IIHF:n toimesta kahden vuoden mittaiseen kilpailukieltoon. Kyseinen panna ei kuitenkaan kosketa NHL-kaukaloita, joten 36-vuotias veteraani joutuu nyt kamppailemaan Pohjois-Amerikkaan siirron ja lopettamisen väliltä.

NHL:ään siirto vaatii tässä tapauksessa toki liigan johdon hyväksynnän, mitä se ei ole vielä antanut. Tästä johtuen Zaripov ei ole vielä voinut aloittaa neuvotteluita NHL-seurojen kanssa.

– Agentti rapakon takana on alkanut jo tunnustelemaan kiinnostusta ja Zaripovia kohtaan tätä on olemassa. Asiantuntijoiden mukaan Danis voisi saada noin miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, toimittaja Pavel Lysenko kertoi venäläisen sports.ru:n mukaan.

– Zaripov kiinnostaa NHL:ssä, ja sitä voisi kutsua jo pieneksi buumiksi meidän lähteemme mukaan. Liigan johto ei ole vain antanut vihreää valoa neuvotteluiden käynnistymiseksi.

Lysenko kertoi myös, että Washington Capitals saattaisi olla yksi vaihtoehdoista, johon Zaripov lopulta päätyisi.

– Teoriassa Washington voisi olla vaihtoehto, joskin seuran palkkakatossa on tilaa ainoastaan 4 miljoonaa dollaria. Pääkaupungista ei ole kuitenkaan otettu yhteyttä ja he saattavat ajatella, että kolme venäläistä on tarpeeksi.

Capitalsin riveissä pelaavat tällä hetkellä Alexander Ovechkin, Evgeny Kuznetsov sekä Dmitri Orlov. Näistä ensimmäisenä mainittu saattaa olla kuitenkin seuran salainen ase, jos se haluaa Zaripovin riveihinsä.

– Jos Alexander Ovechkin soittaisi seuran toimesta, niin prosessi saattaisi edetä paljon nopeammin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.