Varustevalmistaja CCM on takuuvarmasti jokaiselle jääkiekon seuraajalle tuttu merkki, sillä sen ”tallissa” pelaavat useat NHL:n supertähdet.

CCM:n varusteita nimittäin käyttävät muun muassa Sidney Crosby, Connor McDavid, Brent Burns, Nathan MacKinnon, Carey Price, John Tavares, Zach Parise, Matt Duchene ja lukemattomat muut NHL-tähdet.

Tästäkin huolimatta CCM:llä ei kulkenut viime vuonna kovinkaan lujaa, sillä sen myynnit tippuivat vuodesta 2015 jopa 14 prosenttiyksikköä.

Osittain tästä johtuen varustejätti joutui kaupan kohteeksi. Sen omistanut Adidas nimittäin kauppasi CCM:n torontolaiselle Birch Hill Equity Partnersille. Kaupan hinta oli lopulta samaa luokkaa, kuin sen sponsoripelaajan, Connor McDavidin, uusi sopimus. Adidas nimittäin myi yhtiön 110 miljoonalla dollarilla.

Kauppa oli luonnollisesti puhdasta bisnestä, mutta ottaen huomioon sen, että Adidas aloittaa NHL:ssä ensi kaudella seurojen paitavalmistajana, oli kaupan ajankohta hiukan erikoinen.

CCM:n puheenjohtaja Josh O’Kane on kertonut, että kanadalaisyhtiö on triplannut markkinaosuutensa viimeisen kolmen vuoden aikana, ja että se on Kanadan toiseksi käytetyin kiekkomerkki.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.