NHL:ään liittyy ensi kaudella uusi seura, kun Vegas Golden Knights aloittaa pelinsä maailman parhaassa kiekkoliigassa. Se tarkoittaa samalla sitä, että NHL:n joukkuemäärä kasvaa 31 seuraan, mikä yritetään takuuvarmasti korjata liigan toimesta parilliseksi tulevien vuosien aikana.

Se tarkoittaa puhtaasti sitä, että NHL:ään saatetaan tuoda toinenkin laajennusjoukkue tulevien vuosien aikana. Uuden NHL-seuran kodiksi suurimpia suosikkeja ovat Quebec City sekä Seattle.

Nyt kyseiset kaksi kaupunkia saattaa saada kuitenkin itselleen varteenotettavan kilpailijan, sillä joissakin spekulaatioissa myös Houstonin uskotaan olevan kiinnostunut uudesta NHL-organisaatiosta.

Huhut saivat siivet selkäänsä sen jälkeen, kun paikallinen NBA-seura Houston Rockets myytiin sen pitkäaikaisen omistajan, Les Alexanderin, toimesta. Alexander oli koko 24-vuotisen omistajuutensa aikana vahvasti NHL-seuraa vastaan.

Nyt, kun tämä este on ylitetty, katsotaan hiukan sitä, miksi NHL-seura saattaisi menestyä Houstonissa oletettua paremmin.

Ensinnäkin kyseessä on suuri kaupunki, sillä sen metropolialue on Yhdysvaltojen viidenneksi suurin. Markkina-alueena Houston on sen sijaan maansa kymmeneksi mittavin.

Houstonista löytyy NHL-valmis halli, joka kantaa nimeä Toyota Center. Se vetää uumeniinsa jääkiekko-ottelun ajaksi 17 800 katsojaa, mikä on liigan mittarilla hyvä lukema.

Lisäksi sillä on jääkiekosta hyvät muistot, sillä kaupungissa pelasi vuodet 1994-2013 Houston Aeros niminen joukkue, joka toimi pitkään Minnesota Wildin farmiseurana. Sen riveissä ovat tahkonneet muun muassa Mikko Koivu, Mikael Granlund, Erik Haula sekä Tony Virta.

Aeros keräsi pitkään AHL:ssä yli keskiarvon ylittäviä yleisömääriä. Viimeisellä kaudellaan, 2012-13, sen yleisökeskiarvo oli 6 793. Vuotta ennen tätä se veti hallin uumeniin 7 324 silmäparia.

Tämän kaiken lisäksi yksikään sen nykyisistä ammattilaisurheiluseuroista ei ole flopannut yleisömäärissä. Kaupungista löytyy tällä hetkellä NFL- NBA, MLB- sekä MLS-seura. Jokainen näistä on yleisömäärissä mitattuna liigojensa keskitasoa. On tosin huomautettava, että yksikään seura ei yllä yleisömäärissä liigojensa TOP10-sijoituksiin.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.