Detroit Red Wingsin GM Jeff Blashill odottaa jo innolla tulevan kauden alkamista.

Blashill sai nimittäin hankittua vapaiden agenttien markkinoilta haluamansa pelaajat, puolustaja Trevor Daleyn sekä hyökkääjä Luke Witkowskin, joista erityisesti Daley saa hymyn toimitusjohtajan huulille.

– Trevorin hankinta oli korkea prioriteetti meille, Blashill kertoi kehitysleirillä The Detroit Newsille.

– Hän on top-4-puolustaja, joka pystyy pelaamaan tärkeitä minuutteja.

Witkowskin hankintaan löytyy perusteet osittain menneisyydestä.

– Valmensin Witkowskia Collegessa. Minulla oli mahdollisuus nähdä häntä viime kaudella Tampa Bayn paidassa ja pidän hänen monipuolisuudestaan. Hän tuo kovuutta ja fyysisyyttä joukkueeseemme ja hän osaa myös luistella, Blashill kuvaili.

Daley oli puolustaja, jonka Red Wings valitsi kohteekseen jo hyvissä ajoin ennen vapaiden agenttien markkinoiden alkamista.

Vaikka Daley täyttää 34-vuotta ennen kauden alkua, hänen luistelu- ja kiekonkuljetustaitonsa ovat huippuluokkaa – Red Wingsillä ei ole ollut tämänkaltaista puolustajaa joukkueessaan.

– Hän on läpiajotyyppi, Blashill kertoi.

– Hän pystyy liittymään peliin ja parantaa hyökkäyspeliä tasakentällisin pelatessa. Hyökkäyspelin parantamisessa ei välttämättä ole kyse pisteistä, vaan kyseessä on pääseminen pois omalta alueelta ja kiekon saaminen hyökkääjille.

Joidenkin kannattajien ja analyytikkojen mukaan Daley ei ole ikänsä vuoksi niin suuri vahvistus kuin Blashill kuvittelee. Toimitusjohtaja ei kuitenkaan pidä ikää ongelmana yhdestä syystä.

– Fakta on se, että hän on todella hyvä luistelija, Blashill kuvaili Daleyn parasta vahvuutta.

– Ihmiset katsovat ikään liikaa, minä en. Katson missä heidän pelinsä on ja minkälaisia luistelijoita he ovat.