Yhdysvaltojen naisten maajoukkue oli isosti otsikoissa viime kevään aikana, sillä sen pelaajat olivat lähellä boikotoida jääkiekon MM-kisoja.

Tähän syynä oli se, että pelaajat eivät kokeneet saavansa tarpeeksi suurta korvausta edustaessaan maataan arvokisoissa. Naisten palkat jääkiekossa ovat nimittäin suuresti erilaiset, kuin miesten vastaavat.

Yhdysvaltojen jääkiekkoliitto ja maajoukkueen pelaajat pääsivät kuitenkin asiassa sopuun. Naiset päättivätkin palkita liiton lopulta neljännellä perättäisellä maailmanmestaruudellaan.

Nyt maan naiset ovat jälleen kuitenkin otsikoissa, sillä he ovat poseeraaneet kameran edessä ilman rihman kiertämää.

Kyseessä oli ESPN:n Body Issuen kuvaukset, johon ottivat osaa yhteensä kuusi joukkueen pelaajaa.

Yhdysvaltojen naiset ovat dominoineet jääkiekkomaailmaa jo usean vuoden ajan. Sen lisäksi, että he ovat juhlineet maailmanmestaruutta neljästi putkeen, on joukkueella MM-kultia kahdeksan kappaletta vuodesta 2005 lähtien.

Naisten MM-kullasta taisteltiin alunperin joka toinen vuosi vuoteen 2007 saakka. Olympialaisissa USA:n menestys on ollut laihempaa, sillä se on jäänyt hopealle kahdella edellisellä kerralla.

Suomessa Yhdysvaltojen naisten mahdollista ylivoimaa saadaan todistaa livenä vuonna 2019, kun naisten MM-kisat mitellään kylmässä pohjolassa.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.