Kun Washington Capitals julkaisi Evgeny Kuznetsovin rahakkaan jatkosopimuksen, tiesivät paikallistoimittajat välittömästi, että sitä seuraa jonkun pelaajan myyminen.

Ja tismalleen näin siinä kävi, sillä vain tunti Kuznetsovin jatkosopimuksen julkaisun jälkeen selvisi, että Capitals on kaupannut ruotsalaissentteri Marcus Johanssonin uutta tulemistaan tekevään New Jersey Devilsiin.

26-vuotiaalle Johanssonille viime kausi oli lopullinen läpimurto NHL:n eliittipelaajien joukkoon. Hän ylitti ensimmäistä kertaa urallaan 50 tehopisteen rajapyykin runkosarjan osalta, kun hän teki 82 otteluun erinomaiset tehot 24+34=58. Samalla hän paransi sekä henkilökohtaista maali-, syöttö- ja piste-ennätystään.

Vaihtokaupassa Washingtoniin matkaa toisen ja kolmannen kierroksen varausvuorot ensi kesän NHL Draftiin.

Kaiken kaikkiaan Capitalsille kyse oli oman palkkakattotilanteen helpottamisesta, sillä seura käytti Kuznetsovin ja T.J. Oshien uusiin sopimuksiin yhteensä 108,4 miljoonaa dollaria, mikä tarkoittaa vuositasolla cap hitien osalta 13,55 miljoonan dollarin menoerää.

New Jersey Devilsille kauppa oli puolestaan lottovoitto. Newarkissa nimittäin rakennetaan tosissaan uutta tulemista: viime vuonna joukkue hankki Taylor Hallin, tänä vuonna se pääsi varaamaan NHL Draftin ykkösvuorolla Nico Hischierin, viikonlopun aikana se vahvistui Brian Boylella ja nyt se siis sai riveihinsä Johanssonin.

Johansson on toistaiseksi pelannut NHL-urallaan, nuoresta iästään huolimatta, jo 501 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehot 102+188=290. Pudotuspeliotteluita hänellä on vyöllään 69 ja niissä hän on viimeistellyt pisteet 9+21=30.

Capitalsille kesä on ollut todella rankka, sillä Johanssonin lisäksi se on joutunut luopumaan Karl Alznerista, Nate Schmidtistä, Kevin Shattenkirkista ja Justin Williamsista.

NHL FREE AGENT FRENZY 2017: Kaikki yhdestä ja samasta paikasta.