Rasmus Ristolainen hehkuttaa varaustilaisuutta NHL Suomelle: ”Jos verrataan Nicklas Lidströmiin…”

© Kuva: Getty Images

Buffalo Sabresin suomalainen tähtipuolustaja Rasmus Ristolainen seurasi tarkoin viikonlopun NHL Draftin. Itsekin korkealla numerolla varatuksi tullut turkulainen (draftin numero 8) piti myös hienona, että niin moni suomalaispakki varattiin heti kättelyssä.

– Draft oli mahtava varaustilaisuus suomalaisittain. Noin paljoa suomalaispelaajia ei ole aiemmin koskaan varattu (avauskierroksella). Se kertoo siitä, että jotain on tehty oikein, Ristolainen sanoo rupatteluhetkemme aikana.

– Puolustajien kannalta Draft oli vielä hienompi. Kuudesta suomalaisesta ykköskierroksen varauksesta neljä oli pakkeja. Ja tietysti se, että puolustaja Miro Heiskanen oli korkein suomalainen varausnumero, ja pienimmällä numerolla varattu puolustaja koko tilaisuudessa.

Ristolainen kuuluu itsekin johtotähtenä uusien ja nuorien härmäläisten NHL-pakkien kalustoon. Kimmo Timosen ja kumppaneiden perintöä vaalitaan nyt Ristolaisen, Esa Lindellin, Sami Vatasen, Olli Määtän ja kumppaneiden johdolla. Nyt kandidaatteja suomalaisiksi huippupuolustajiksi tuli kertaheitolla lisää.

– Puolustajien iso määrä kertoo siitä, että seuratyössä on tehty oikeita asioita pakkien kanssa. Meillä on hyviä junnuvalmentajia puolustajille ja se näkyy. Tietysti koko juttu on yhdistelmä puhdasta lahjakkuutta ja hyvää valmennusta, Ristolainen arvioi.

– En tunne kovin hyvin nyt varattuja pelaajia, luonnollisista syistä. Mutta ei noita varauksia sattumalta tehdä. Olen kuullut heistä paljon hyvää, Heiskasesta tietysti runsaasti. Jos mediassa miestä verrataan Nicklas Lidströmiin, kertoo se jotain kaverin potentiaalista.

Kauppoja tulossa

Ristolainen uskoo, että Sabresia vahvistetaan vielä ennen kauden alkua. Otsikkotason kauppoja ei Draft-viikonlopun aikana Buffalo tehnyt.

– Ei ainakaan vielä näkynyt, että me olisimme olleet kovin aktiivisia kaupoissa. Mutta kiva nähdä muuten, kuinka isoja liikkeitä siellä tapahtui, Ristolainen miettii.

– Saa nähdä, mitä meillä tapahtuu. Toivottavasti jotain.

Varaustilaisuudessa Buffalo käytti numeron kahdeksan – saman, jolla Ristolainen itse varattiin 2013. Buffalo varasi jenkkisentteri Casey Mittelstadtin. Toisella kierroksella Buffalo varasi myös sentterin, ruotsalaisen Marcus Davidssonin.

– Ymmärtääkseni me saimme mitä pitikin. Seurajohto tietää varmasti, mitä he tekevät. Jos pääsee varaamaan tuossa vaiheessa, ainakin taustat ovat hyvin tiedossa.

– Hienoa, että varasimme pari suomalaistakin. Toivottavasti heidät nähdään vielä täällä.

Suomalaispelaajista maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen ja puolustaja Oskari Laaksonen kuuluivat Buffalon varaamiin pelaajiin. Luukkonen varattiin numerolla 54 ja Laaksosen numero oli 89.

Mitä tapahtui NHL Draftissa? KAIKKI TÄÄLTÄ.


PÄIVÄN VIHJE: TAPPARA – JYP

Saako kriisissä taivaltava JYP selkäsaunan Tapparalta?