NHL-maailmassa nähtiin tällä kaudella, puhtaasti tilastojen ja palkintojen perusteella, tietynlainen vallankaappaus, kun Edmonton Oilersin teinitähti Connor McDavid nokitti idolinsa Sidney Crosbyn.

Tuo nokittaminen tapahtui ensiksi runkosarjassa, kun McDavid karkasi pistepörssin voittoon ja teki ainoana pelaajana yli 100 tehopistettä.

Itse asiassa runkosarjan ollessa vielä kesken, moni perusteli McDavidin johtoa pistepörssissä sillä, että Crosby oli ollut sivussa tositoimista loukkaantumisen vuoksi. Runkosarjan päättyessä tämä ei kuitenkaan käynyt enää perusteena, sillä McDavidin pistekeskiarvo ottelua kohden oli 1.22 ja Crosbyn 1.19.

NHL:n runkosarjan arvokkainta pelaajaa haettassa faktat siis puhuivat puolestaan ja McDavid todella ansaitsi Hart Trophyn, sillä pitkälti hänen ansiostaan Oilers päätti 11 vuotta kestäneen kirouksensa, minkä aikana joukkuetta ei nähty pudotuspeleissä.

Kolmantena pelaajana mukana äänestyksessä oli Columbus Blue Jacketsin venäläisvahti Sergei Bobrovsky, joka oli läpi runkosarjan lähes ohittamaton ohiolaisseuran maalilla.