Detroit Red Wingsin GM:nä toimiva Ken Holland sai läjäpäin lokaa niskaansa, kun hän teki vuosi toisensa jälkeen jatkosopimuksen hyökkääjä Daniel Clearylle.

Vuosien ajan Red Wings -fanit toivoivat, ettei Cleary saisi enää jatkosopimusta Detroitiin, sillä hänen parhaat vuotensa olivat jo pidempään olleet osa taakse jäänyttä elämää.

Toiveista huolimatta kanadalaislaituri sai vielä kaudeksi 2015-16 NHL-sopimuksen, joskin hän vietti koko kauden AHL-seura Grand Rapids Griffinsissä.

Kaudelle 2016-17 hän ei saanut enää NHL-sopimusta. Cleary ei ollut kuitenkaan edelleenkään valmis ripustamaan hokkareitaan naulaan, vaan hän päätti tehdä AHL-sopimuksen Grand Rapidsiin.

Hän ei kuitenkaan pelannut peliäkään kauden aikana, vaan toimi lähinnä epävirallisena pelaajavalmentajana. Lopulta hän ilmoitti päättävänsä pelaajauransa, kun Grand Rapidsissa juhlittiin viime yönä AHL-mestaruutta.

– Tämä on aivan uskomaton fiilis ja olen niin ylpeä näistä pojista. Tämä on ollut loistava yhdistelmä kokeneita ja nuoria kavereita, jotka ovat antaneet panoksensa tähän läpi kauden, Cleary hehkutti The Detroit Newsin mukaan.

– Meillä oli todella hyvä ja yhteen hiileen puhaltava joukkue, jossa jokainen antoi kaikkensa joukkueen eteen.

Cleary on saanut paljon kehuja etenkin lupaavan Tyler Bertuzzin uran edistämisestä. 22-vuotias kanadalaishyökkääjä vastasikin ratkaisevan ottelun päätöserässä tasoitusmaalista ja tuli lopulta valituksi koko pudotuspelien MVP:ksi.

– Hän on ollut täällä kaksi vuotta ja toiminut loistavana mentorina monelle kaverille. Me arvostamme sitä, että hän on ollut täällä ja sitä kaikkea, mitä hän on eteemme tehnyt.

NHL-urallaan Stanley Cupia keväällä 2008 juhlinut, nykyisin jo 38-vuotias, Cleary aikoo jatkaa ainakin jollain tasolla jääkiekon parissa.

– On uskomattoman hienoa olla osa AHL-mestaruuden voittanutta joukkuetta. En voisi olla onnellisempi näiden jätkien puolesta. On ollut hienoa auttaa näitä kavereita kaikilla mahdollisilla tavalla, kuten olemalla jäällä.