Chicago Blackhawksin ongelmat palkkakaton kanssa ovat olleet jo pitkään tiedossa ja tänä kesänä useiden joukkueen tähtipelaajien nimet ovat pyörineet siirtohuhuissa.

Tällä hetkellä illinoislaisseuran osalta näyttää siltä, että ainakin ruotsalaispelaaja Marcus Krüger olisi varma lähtijä Vegasin suuntaan ja samalla Blackhawksista Nevadaan matkaisi myös Trevor van Riemsdyk.

Seuran GM:nä toimivalla Stan Bowmanilla saattaa olla kuitenkin vielä paljon suurempia kauppoja operoitavanaan. The Fourth Period kertookin erittäin aliarvostetun ruotsalaispuolustaja Niklas Hjalmarssonin herättäneen laajasti kiinnostusta ympäri NHL:n ja hän saattaa olla vaihtamassa maisemaa.

30-vuotiaan Hjalmarssonin sopimus ulottuu kesään 2019 saakka ja hänen sopimuksensa cap hit on 4,1 miljoonaa dollaria. Ruotsalaisella on sopimuksessaan siirtoa rajoittava pykälä; hän saa itse määrittää kymmenen seuraa, joihin hän olisi valmis siirtymään.

Toinen huhuihin noussut puolustaja on Brent Seabrook. Jo vuosikausien ajan Blackhawksin selkärangan puolustuksessa, yhdessä Duncan Keithin ja Hjalmarssonin kanssa, muodostanut kanadalainen kuuluu NHL:n ehdottomiin eliittipuolustajiin ja olisi todella kuuma nimi markkinoille päätyessään.

Seabrookin kohdalla ongelmia mahdollisen kaupan suhteen teettää kuitenkin jättimäinen nykysopimus, joka tuo hänelle 6,875 miljoonan dollarin keskiarvolliset vuositulot, aina kesään 2024 saakka. Hänellä on jo ikää 32 vuotta, joten kanadalaisen hankinta olisi melkoinen riski.

NHL-urallaan 923 runkosarjaottelua ja 406 tehopistettä tehtailleelle Seabrookille tulisikin löytää sellainen ottaja, joka uskoo pystyvänsä taistelemaan Stanley Cupista 1-3 vuoden sisällä.

Ehkä erikoisin huhuissa liikkuva nimi on maalivahti Corey Crawford. Jotkin tahot odottivat mahdollisesti valitsevan Scott Darlingin hänen sijaan, mutta Blackhawks päätti tehdä toisin. Näin ollen, mikäli seura päättäisi kaupata kanadalaisvahtinsa, se jäisi ilman selkeää ykkösvahtia.

Huhuissa on pyörinyt koko kevään ja kesän ajan myös kokeneen Marian Hossan nimi. 38-vuotiaalla slovakilla on kuitenkin aina kesään 2021 saakka ulottuva sopimus, jonka cap hit on 5,275 miljoonaa dollaria, joten hänen liikuttelu lienee mahdotonta, vaikka hän tekikin runkosarjaan 45 tehopistettä ja syttyi siten uudelleen ainakin jonkinasteiseen roihuun.

Blackhawksin tähän tukalaan tilanteeseen ovat ajaneet edellä mainitut sopimukset ja ennen kaikkea kaksikon Jonathan Toews & Patrick Kane nykyiset pahvit, mitkä verottavat palkkakatosta yhteenstä käsittämättömät 21 miljoonaa dollaria kautta kohden.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.