San Jose Sharksissa kausi 2016-17 päättyi pettymyksellisesti jo pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

Odotukset kalifornialaisseurassa olivat ennen kauden alkua, runkosarjan aikana ja pudotuspeleihin lähdettäessä melkoiset, olihan Sharks nähty viime keväänä seurahistoriassaan ensimmäistä kertaa Stanley Cup -finaaleissa.

Lopulta esteeksi muodostui ensimmäisellä pudotuspelikierroksella vastaan asettunut Edmonton Oilers, joka päätti Sharksin kevään välittömästi siihen paikkaan.

Kauden päätyttyä esille nousi ennen kaikkea kaksi kysymystä: aiotaanko seurassa suorittaa jonkinasteinen nuorennusleikkaus ja mitä tapahtuu kokeneelle kaksikolle Joe Thornton & Patrick Marleau?

Sekä Thorntonin että Marleaun sopimukset ovat katkolla tänä kesänä. Heille ei missään nimessä tulla tekemään Sharksin toimesta jatkosopimuksia ennen NHL:n laajennusdraftia, sillä muutoin GM Doug Wilsonin olisi käytettävä suojauspaikkoja heihin.

Päätösten aika on siis edessä hieman tuonnempana, mutta edelleen todella isosti NHL-piireissä mukana oleva pelaajalegenda Jeremy Roenick, joka toimii NBC Sportsin asiantuntijana, uskoo jo tietävänsä, mikä kaksikon kohtalo tulee olemaan.

– En usko Thorntonin missään nimessä lopettavan pelaajauraansa, kun katsotaan, miten kausi päättyi. He putosivat ajoissa, se joukkue, joka heillä oli kasassa, se kunnia, joka hänellä on itseään ja Sharksia kohtaan… Loukkaantuneena pelaaminen – olisin todella yllättynyt, mikäli hän päättäisi lähteä eri teille Sharksin kanssa, koska hän on tehnyt tästä eittämättä kodin itselleen, Roenick pohti The Mercury Newsille.

Sen sijaan koko uran Sharksia edustaneen Marleaun kohdalla hän näkee tilanteen hyvin erilaisena; yksinkertaisesti kaikki hyvä päättyy aikanaan.

– Tulee vastaan aika, jolloin on vain yksinkertaisesti lähdettävä eri suuntaan. En ihmettelisi tippaakaan, mikäli Sharksin johtoportaan ja Marleaun yhteinen päätös hänen pelaajauran suhteen olisi se, että maisemanvaihto voisi tuoda vielä uuden elementin hänen pelaamiseensa.

– Kun pelaajalle maksetaan niin paljon rahaa, kuin hänelle maksettiin, sinun on pystyttävä etenkin tässä vaiheessa uraa tekemään tasaisesti pisteitä. Notkahduksia pelaamisessa ei saa tapahtua ja valitettavasti Marleaun kohdalla niitä tapahtui liikaa.

– Joskus sitä vain tarvitsee vaihtaa maisemaa.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.