Vuonna 2011 jääkiekkofanit ympäri maailman saivat suru-uutisia, kun NHL-fanien ja joukkuekavereiden suuresti arvostama Derek Boogaard menehtyi vain 28-vuotiaana.

Boogaard oli läpi NHL-uransa tappelija ja fyysinen pelote. Hän jakeli todella paljon iskuja, roolinsa vuoksi, mutta joutui myös ottamaan niitä melkoisen määrän vastaan, oli sitten kyse tappeluista tai taklauksista.

Lopulta hänen roolinsa kävi kalliiksi, kun hän joutui läpi uransa käyttämään kipulääkkeitä selvitäkseen ammatissaan; hänen todettiin muun muassa kärsineen jatkuvien päähän kohdistuneiden iskujen seurauksena aivovauriosta. Hän tuli riippuvaiseksi kipulääkkeille ja toukokuussa 2011 hän menehtyi tapaturmaisesti kipulääkkeiden ja alkoholin yliannostukseen.

Tapauksessa ei siis epäilty itsemurhaa.

Kaiken tapahtuneen myötä hänen omaiset päättivät haastaa vuonna 2013 NHL:n oikeuteen kuolemantuottamuksesta. He näkivät, että NHL:llä oli ollut suora vaikutus hänen ongelmiinsa, kipulääkekoukkuun, aivovaurioon ja sitä kautta myös Boogaardin kuolemaan.

Tänään liittovaltion tuomari Gary Feinerman antoi tuomionsa tapauksessa ja hän totesi NHL:n syyttömäksi kuolemantuottamukseen. Toisin sanoen hän hylkäsi syytteet.

Hänen mukaansa NHL ei ollut toiminut asian suhteen piittaamattomasti, mistä siis omaiset liigaa syyttivät.

Feinermanin kertoo, etteivät Boogaardin omaiset pystyneet todistamaan NHL:n osallisuutta Boogaardin kuolemaan. Hän myös mainitsi hylänneensä syytteet, koska NHL:n oikeuteen haastaneet perheenjäsenet eivät olleet pelaajan kuolinpesän lainvoimaisia haltijoita.

Boogaardin omaiset ovat lahjoittaneet hänen aivonsa tieteelliseen tutkimukseen, jossa perehdytään muun muassa jääkiekon aiheuttamiin aivovaurioihin.

Kanadan Saskatoonissa syntynyt Boogaard oli yksi NHL:n pelätyimmistä pelaajista. Hän sai 200-senttisenä ja 120-kiloisena pelaajana muut vapisemaan pelosta, mutta myös kunnioittamaan häntä. Boogaard tunnettiinkin kaukaloissa lempinimellä ”mörkö” (The Boogeyman).

Boogaard pelasi NHL-urallaan 277 runkosarjaottelua, teki niissä tehot 3+13 ja otti 589 jäähyminuuttia. Pudotuspeleissä hän esiintyi kymmenen kertaa, antaen yhden maaliin johtaneen syötön.

Hän edusti NHL:ssä yhtä kautta lukuun ottamatta koko uransa ajan Minnesota Wildia. Boogaardin viimeiseksi kaudeksi jäi kausi 2010-11, jonka aikana hän pelasi 22 runkosarjaottelua New York Rangersin paidassa.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.