Vegasin suunnalla rakennetaan jo kovaa vauhtia Golden Knightsin historian ensimmäistä NHL-miehistöä ja tällä hetkellä joukkueen vahvuudessa on kolme hyökkäyspään pelaajaa.

Luonnollisesti selkeä ykkösnimi on viime vuodet KHL:ää dominoinut Vadim Shipachev, joka allekirjoitti Golden Knightsin kanssa muutama viikko sitten kaksivuotisen pelaajasopimuksen.

Venäläistaiturin lisäksi seuran ensi kauden palkkalistalta löytyy myös 21-vuotiaan Reid Duken nimi. Kanadalaispeluri varattiin NHL:ään vuonna 2014, Minnesota Wildin toimesta, mutta hänelle ei koskaan tarjottu NHL-sopimusta. Niinpä hän päätyi vapaaksi agentiksi ja sitä kautta hänestä tuli kesken kauden 2016-17 Golden Knightsin historian ensimmäinen sopimuspelaaja.

Nyt Shipachevin ja Duken rinnalle voidaan lisätä myös kolmas nimi. Nevadalaisseura nimittäin tiedotti tehneensä kaksivuotisen pelaajasopimuksen tshekkilaituri Tomas Hykan kanssa ja kyseessä on siis normaali tulokassopimus.

Hyka on 24-vuotias Los Angeles Kingsin varaus vuodelta 2012. Pienikokoinen hyökkääjä jäi kuitenkin Duken tavoin ilman sopimustarjousta hänet varanneen NHL-seuran osalta, minkä myötä hänestä tuli vapaa agentti.

Nyt Hyka, joka tunnetaan ennen kaikkea huimasta luistelunopeudestaan, on siis kuitenkin löytänyt itselleen uuden kodin NHL:stä ja sen myötä Vegasilla on teoriassa yksi hyökkäysketju kasassa, joskin sekä Shipachev että Duke ovat keskushyökkääjiä.

Hyka on viettänyt viime vuodet kotimaansa liigassa, edustaen kasvattiseuraansa BK Mlada Boleslavia, mutta kokemusta löytyy vuoden verran myös SHL:n Färjestadista. Runkosarjaotteluita hänelle on kertynyt Tshekin pääsarjassa 130 kappaletta ja niissä hän on tehnyt pisteet 37+42=79. Pudotuspeleissä hän on puolestaan tehnyt 25 ottelussa pisteet 9+3=12.

180-senttinen ja 76-kiloinen tshekki on käynyt läpi myös maansa ikäkausimaajoukkueet ja tänä keväänä hänet nähtiin neljässä ottelussa myös aikuisten MM-kisoissa. Kokemusta löytyy myös Pohjois-Amerikan pienemmästä kaukalosta, sillä Hyka vietti kaudet 2011-13 Quebecin junioriliigassa, tehtaillen Gatineau Olympiquesille 99 otteluun pisteet 40+78=118.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.