Surullista, mutta totta – Game 1 jätti jälkeensä vain yhden asian, ja siitä on positiivisuus kaukana

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguins ja Nashville Predators pelasivat toissa yönä Stanley Cup -finaalien ensimmäisen ottelun, eikä se jättänyt ketään kylmäksi. Penguins sai kamppailussa aikaiseksi vain 11 laukausta, mutta se voitti ottelun tästäkin huolimatta lukemin 5-3.

Muutoinkin peli oli silkkaa viihdettä, joka ei varmastikaan jättänyt ketään fania kylmäksi. Nyt, kun suurin innostus on kaikonnut, on harmillista nähdä, että kyseinen ottelu tullaan kuitenkin muistamaan erityisesti vain yhdestä asiasta; PK Subbanin hylätystä maalista.

Subban avasi ottelun maalitilin ensimmäisen erän puolivälin tienoilla, mutta kauaa ei Predatorsin iloa kestänyt. Penguins haastoi maalin Filip Forsbergin mahdollisen paitsion vuoksi ja haasto meni lopulta läpi. Tuomio oli kuitenkin epäselvä, sillä kaikki eivät nähneet tilannetta selvänä paitsiona.

Tuomio sai myös rajua arvostelua arvostetuilta ja pitkän linjan kiekkotoimittajilta. Ja kuten allaoleva video osoittaa, myös Sportsnetin Elliotte Friedman antoi päätöksestä oman vahvan mielipiteensä. Hänen mukaansa tilannetta ei voinut suoranaisesti todistaa paitsioksi.

Myös pelaajat ja valmentajat joutuivat kuuntelemaan lukemattomia kysymyksiä tilanteen suhteen. Luonnollisesti itse Subban joutui vastailemaan kysymyksiin, eikä hän ollut tuomioon tyytyväinen.

– Se oli rankkaa. Katsoin uusintaa jumbotronilta ja olin varma, että se tulisi olemaan hyväksytty maali, Subban manasi NBC Sportsin mukaan.

Tilanteen toinen osapuoli, Filip Forsberg, antoi oman vastauksensa ilman samanlaista kärkkäyttä, kuin Subban. Silti hänkin oli sitä mieltä, että täysin oikein tuomio ei mennyt.

– Kun katselin videota, se olisi voinut mennä kumpaan suuntaan tahansa. Koko tilanne oli melkoisen tulokseton kumpaankin suuntaan, Forsberg kertoi.

Predatorsin päävalmentajana toimiva Peter Laviolette sen sijaan antoi mielipiteensä koko paitsiohaastoa ajatellen. Itse tuomiota hän ei suostunut kommentoimaan.

– Juuri nyt olen keskittynyt valmentamiseen. Säännöt ovat sääntöjä ja yleisesti otettuna se (paitsiohaasto) toimii hyvin. Jokainen saa niin sanotusti toisen mahdollisuuden, joten uskon, että se toimii jatkossakin, Laviolette vastasi.

NHL-fanin koti: KAIKKI PLEIJAREISTA.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!