NHL:n historia ei tunne toistaiseksi ainoatakaan japanilaispelaajaa, mutta hyvin pian se saattaa tuntea.

Aito Iguchi on täysin tavallinen japanilaisnuorukainen, mutta kun tämän 13-vuotiaan kaverin kouraan ojennetaan maila ja kiekko, on hän kaukana tavallisesta.

Iguchin mailankäsittelytaidot ovat nimittäin sellaista luokkaa, että ihan oikeasti kovinkaan moni NHL:n nykypeluri ei pystyisi tähän.

Iguchista löytyy useita videoita YouTubesta, mutta tämä Chicago Blackhawksin supertähti Patrick Kanea ”imitoiva” video kuvastaa hieman reippaan minuutin aikana, millaisesta taitoniekasta tässä puhutaan.

Kun Iguchin osalta tutkailee Elite Prospects -sivustoa, löytyy hänen historiastaan kaudelta 2013-14 viisi sarjapeliä, Saitama Junior Warriors Atomin riveistä. Näissä viidessä ottelussa hän teki huikeat tehot 8+7 ja otti myös kuusi jäähyminuuttia.

Näiden Iguchista tehtyjen videoiden yleistyessä on vaikea nähdä, etteikö myös Pohjois-Amerikassa kiinnitettäisi tähän pienikokoiseen väkkärään huomiota. Toivon mukaan tältä nuorukaiselta, ja hänen perheeltään, löytyy rohkeuttaa lähettää Aito riittävän ajoissa ainakin jonnekin kovempaan kiekkomaahan, jossa hän oikeasti pääsee pelaamaan kovia otteluita.

Jos haluat päästä näkemään koko Iguchin GoPro-setin, pääset katsomaan sen täältä.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.