Carl Söderbergillä ei ole ollut helppo kausi. Oma NHL-seura Colorado Avalanche konttasi koko kauden ja ruotsalaissentteri sai pakkasta tilastoihin 80 otteluun 26 miinusasteen verran.

Söderbergin vaikea kausi on jatkunut maajoukkueessa hyökkääjän liityttyä Kölniin Ruotsin MM-ryhmään. Pistesaldo kahdeksaan otteluun näyttää vaisusti yhtä syöttöpistettä.

Eilisessä puolivälierissä Sveitsiä vastaan loppui myös päävalmentaja Rikard Grönborgin ja Söderberg pudotettiin vilttiketjuun.

– Tottakai sitä haluaa pelata. Samaan aikaan oli kuitenkin hienoa, että voitimme. Samalla saa toiveita pelata seuraavassa ottelussa, ruotsalaispelaaja totesi Aftonbladetille.

Söderbergin Ruotsi kohtaa seuraavaksi huomenna välierissä Suomen kaadettuaan eilen Sveitsin 3-1-lukemin. Hyökkääjä ei osannut vielä sanoa, pelaako hän huomenna Tre Kronorin kokoonpanossa.

– Emme ole juuri ehtineet puhua siitä. Saapa nähdä, ruotsalainen vihjasi.

Söderberg teki ensimmäisellä Avalanche-kaudellaan 2015-16 82 otteluun 51 tehopistettä. Tällä kaudella miehen pelin taso romahti muun joukkueen mukana ja pistemäärä putosi 14:aan.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.