Kanadan MM-joukkueessa pelaa tänä vuonna poikkeuksellisesti yksi mies, joka ei ansaitse elantoansa NHL-jäillä. KHL-seura Metallurg Magnitogorskin puolustaja Chris Lee joutui hätiin Tyson Barrien loukkaannuttua hotellilla poikapainin yhteydessä.

Uran ensimmäiset MM-kisat ovat maistuneet tähän mennessä 36-vuotiaalle Leelle paremmin kuin hyvin.

– Tämä on ollut fantastista. En olisi koskaan uskonut näin käyvän. Kaikki jätkät ovat olleet tosi avoimia ja ottaneet minut hyvin mukaan joukkueeseen, Lee hehkutti NHL Suomelle.

Lee on operoinut Kanadan joukkueessa seitsemäntenä puolustaja varsin vaatimattomassa roolissa. Pieni peliaika ei kuitenkaan konkaria haittaa.

– Minulla ei ole niin iso rooli kuin normaalisti. Mutta tämä on silti uskomatonta – pelkästään se, että minulla on rooli!, kanadalainen kertoi iloisena.

Lee pelaa Kanadan paidassa isojen tähtien rinnalla. Ykkösketjusta neloseen joukkueesta löytyy lähes vain NHL-seurojen kärkipelaajia.

– Tämä on ollut hauska haaste. Tämä taidon määrä on älytöntä – pelkästään nelosketjumme pelaajat ovat NHL-seuroissaan ykkösketjun pelaajia. Tämä on ollut todella opettavaista – vaati hetken päästä joukkueen vauhtiin mukaan, mutta sen jälkeen olen vain nauttinut, Lee kehui joukkuetta.

Oskar Osalalla NHL-potentiaalia

Lee tuntee Suomen joukkueesta yhden pelaajan erittäin hyvin. Nelosketjun Oskar Osala pelaa puolustajan kanssa samassa seurassa Metallurgissa.

Kaksikko myös kohtasi toisensa jo kerran MM-jäillä alkusarjan Suomi-Kanada-pelissä.

– Hän kone! Hän on älyttömän vahva ja hyvä luistelemaan. Oli hauska kohdata hänet lohkovaiheen pelissä – eikä sitä tiedä, jos vaikka pelaisimme myöhemmin vastakkain.

Osala on esiintynyt vahvasti Leijonien paidassa ja suomalaista on huhuttu myös NHL:n puolelle. Lee:n mielestä tämä skenaario voisi olla hyvinkin mahdollinen.

– Uskon, että hän on avannut tietään sinne tämän turnauksen aikana. Hänessä on kaikkea, mitä NHL-joukkue tarvitsee: hänellä on kokoa, luisteluvoimaa ja hän paiskii valtavasti töitä. Sitä joukkueet tarvitsevat, puolustaja perusteli.

Myöskään Lee itse ei sulje pois NHL:ssä pelaamista. Toistaiseksi pelejä ei ole ainuttakaan vyöllä.

– Se on mielessä. Sieltä on ollut kiinnostuneita jo jonkin verran – toivottavasti jotain tapahtuu kisojen jälkeen.

Kysymykset ja vastaukset: Ilari Isotalo, Köln

Teksti: Joni Ahokas

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.