Leijonat on jälleen kerran raivannut tiensä mitalipeleihin ja se taistelee edelleen viime kevään MM-hopean kirkastamisesta.

Mikäli Lauri Marjamäki olisi lukenut suomalaismedioita tai vaihtoehtoisesti vieraillut somessa meneillään olevan MM-turnauksen aikana, olisi hän varmasti pehmustetussa valkoisessa huoneessa.

Sen sijaan Marjamäki on nauttinut.

Hän oppi hyvin nopeasti World Cupin, ja viimeistään Karjala-turnauksen, myötä, ettei täysin turhanpäiväisillä asioilla kannata vaivata päätään. Niskaan tullut likaämpäri, kun oli jo tuolloin melkoinen.

Ja nyt sitten se Leijonien päävalmentajan moneen kertaan ristiinnaulinnut kansa on hiljennetty. Kaikista vaikeuksista huolimatta Suomi nimittäin pelaa mitaleista, jopa Marjamäen johdolla (lue: sarkasmi).

Onneksemme voidaankin todeta, että kansa – tai valtaosa suomalaismedioista – ei saa päättää Leijonien päävalmentajan kohtaloa.

Demokratia kunniaan, mutta ei tässä tapauksessa.

Itse asiassa Marjamäki ei ole ainoa pystyyn lynkattu Leijonien päävalmentaja. Moni muukin sen on toki kokenut, mutta ylitse muiden – ja Marjamäen rinnalle – nousee Jukka Jalonen.

Kyllä, mikäli kansa ja media olisi saanut päättää, Jaloselle persuksista olisi löytynyt kengän kuva kesken sopimuskauden. Ja sen myötä me emme olisi jääkiekon osalta kaksinkertaisia, vaan yksinkertaisia maailmanmestareita.

Allekirjoittaneella onkin kaino pyyntö loppukisojen ajaksi: mitä, jos nyt vihdoin ja viimein keskityttäisiin kansana, mediat mukaan lukien, siihen itseensä, eli Leijonien kannustamiseen, ei ristiinnaulitsemiseen.

Otetaan mallia vaikka huikeista ranskalaisfaneista, jotka seisoivat omiensa takana alusta loppuun saakka.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.