NHL:n pudotuspelit ovat partojen kultaista aikaa ja kaukaloissa nähdään kevään mittaan mitä villeimpiä kasvokarvoituksia.

Brent Burns. Joe Thornton. Jordie Benn. Edelleen mukana pudotuspeleissä olevista pelaajista Ryan Ellis, Patrick Eaves ja Phil Kessel.

Siinä on vain muutamia nimiä mainitakseni, melkoiset karvaturvat omaavia pelaajia. Parrat itse asiassa varastavatkin joka kevät isosti huomion, mutta entäs sitten ne kaverit, joilla parhaassa tapauksessa kasvaa vain jonkinasteista haiventa, jos sitäkään.

Päätimme koota tähän kaiken karvaisten pelaajien sijaan ne karvattomat pudotuspelikevään pelimiehet, jotka edelleen ovat mukana tosipeleissä ja yrittävät kovasti partansa kanssa.

Evgeni Malkin

Kuva: Getty Images

Kuvassa näkyy Evgeni Malkinin koko kevään mittainen tuotanto viime kaudelta. Pudotuspelikevät käynnistyi huhtikuun 13. päivä ja päättyi kesäkuun 12. päivä, eikä tämä vuosi näytä muuttaneen yhtikäs mitään venäläistaikurin kasvoilla.

Onneksi sentään pelilliset suoritukset tuovat riittävästi uskottavuutta, mutta sen parran suhteen, mikä käytännössä ottaen koostuu karvasta siellä ja karvasta tuolla, herää kysymys: miksi edes yrittää?

Corey Perry

Kuva: Getty Images

Mikäli olemme ymmärtäneet oikein, Corey Perry oikeasti yrittää kasvattaa partaa, mutta hän joutuu täydelliseen sivustakatsojan rooliin, kun partahirmut toisensa perään viilettävät hänen ohitseen.

Tilannetta ei auta tippaakaan se, että kasvokarvoituksen väritys on jo valmiiksi luokkaa ”maito” ja sille tasolle nämä maitohaivenet myös jäävät, jatkui kevät sitten miten pitkälle tahansa. Annetaan nyt kuitenkin ”propsit” urheasta yrityksestä.

Sami Vatanen

Kuva: Getty Images

Kyllähän tuota suomalaispelaajalle voisi kutsua jollain tavalla kunnioitettavaksi saavutukseksi, mutta tähän se sitten jääkin. Vaikka Anaheim Ducks pelaisi Stanley Cup -finaaleissa, ei Sami Vatasen tilanne ole tästä tämän paremmaksi turpavärkin suhteen muuttumassa.

Ikä on tuonut sentään mukanaan yksittäisiä partakarvoja sinne sun tänne, mutta mitään yhtenäisiä linjoja on aivan turha lähteä hakemaan. Kohtalona tulee olemaan jatkossakin Patrick Maroonin kaltaisten partasankarien ihailu lähietäisyydeltä, kuten kuvassa.

Ryan Nugent-Hopkins

Kuva: Getty Images

Ei tässä kylläkään mitään kolminkertaisia hurraa-huutoja lähdetä vetämään, mutta annetaan nyt jonkinasteinen peukku siitä, että Ryan Nugent-Hopkins on uskaltanut lähteä yrittämään pudotuspeliparran kasvattamista.

Kanadalaisnuorukaista täytyy myös ymmärtää, sillä hän ei ole koskaan aiemmin aikuisiällään päässyt pelaamaan pudotuspelejä, joten hän on varmastikin ollut vailla sen parempaa tietoa omasta parroituksestaan. Vai lähtisikö joku oikeasti yrittämään, jos tiedossa olisi, että lopputulos on tätä luokkaa?

Ryan Johansen

Kuva: Getty Images

Älä tule paha kakku, tule hyvä kakku. No, Ryan Johansenin kohdalla ei tullut kumpaakaan, vaan peilistä katsoo pelkkä tyhjä arpa, kun suurennuslasin kanssa yrittää laskeskella niitä muutamia haituvia, joita kasvoista voisi ehkä tarkkasilmäinen lentäjä silmämääräisesti löytää.

Ja, jos jollakulla kävi mielessä, että ehkä tänä keväänä tilanne on toinen, niin voimme kertoa: ei ole.

Jay Bouwmeester

Kuva: Getty Images

Ikää 33 vuotta, partakarvoja? Ehkä 30. Jay Bouwmeester on elävä esimerkki todennäköisesti jokaiselle tässä artikkelissa esitellylle pelaajalle siitä, ettei se tulevaisuus näytä parroituksen suhteen yhtään sen valoisammalta.

Onneksi kanadalainen tunnetaan edes miehisestä pelityylistään: se pelastaa… jotain..

Jyrki Jokipakka

Kuva: Getty Images

Kuva ei ole edes pudotuspeleistä, mutta voimme kertoa: tilanne on sama, oli sitten kyseessä runkosarjan ensimmäinen pelipäivä tai kevään tosipelit.

Ottawa Senatorsin Jyrki Jokipakkaa ei siis kohdella kaltoin pelkästään kanadalaisseuran kokoonpanovalintojen suhteen, vaan suomalaispuolustaja on vetänyt tyhjän arvan myös partamarkkinoilla.

Mikäli Jokipakka jossain vaiheessa nousee pelaavaan rosteriin, saattaa hän yllättää, koska mistäs sitä tietää, vaikka se naamakarvoitus olisi tuuhentunut kirkkaimpien parrasvalojen ulkopuolella? Aina on toivoa, tai sitten ei…

Kun kirjoitat Googleen ”Jyrki Jokipakka beard”, vastaan tulee ilmoitus: Error 404, Beard not found.

Dion Phaneuf

Kuva: Getty Images

Voi Dion Phaneuf sentään. Ei-niin-pidetyn kanadalaispuolustajan pudotuspeliyritykset olivat ennen tätä kevättä jääneet kerta toisensa jälkeen 1. kierrokselle, mutta tämä kevät toi poikkeuksen, sillä Ottawa Senators pelaa parhaillaan toista pudotuspelikierrosta.

Samaan aikaan, kun Phaneuf pelillisesti ajatteli, että josko tämä olisi vihdoin se kevät, myös toiveet ”paremmasta” parrasta heräsivät. Vaan turha toivo – mahdollisuudet menestymiselle ovat paljon paremmat kuin kunnioitettavan parran kasvattamiselle.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.