Ruotsin kokoonpano pian alkaviin MM-kisoihin on vaikuttanut jo pitkään hyvältä. Etenkin puolustus vaikuttaa sanalla sanoen uskomattomalta, sillä mukaan ovat ilmoittautuneet muun muassa Victor Hedman, Anton Strålman, John Klingberg sekä Alexander Edler.

Nyt puolustus on vahvistunut entisestään, sillä Arizona Coyotesin Oliver Ekman-Larsson on ilmoittanut valmennusjohdolle olevansa käytettävissä.

Tämä tarkoittaa sitä, että Ruotsilla on käsissään jopa viisi NHL:ssäkin tähtitasolla pelaavaa luutijaa, joten lähtökohdiin nähden länsinaapurimme puolustus on yksi turnauksen kaikkien aikojen parhaista.

Hyökkäyksessäkään ei ole laadusta pulaa, sillä sieltä löytyy muun muassa Elias Lindholm, Victor Rask sekä Joakim Nordström.

Nyt hyökkäys vahvistuu vielä kahdella kovalla tekijällä, sillä Colorado Avalanchen kapteenina toimiva Gabriel Landeskog on ilmoittanut mukaan joukkueeseen.

Samoin teki myös kokenut Carl Söderberg, joten kokoonpano alkaa vaikuttamaan todella kovalle. Pariisissa ja Kölnissä pelattavat MM-kisat alkavat 5. päivä tulevaa kuuta, jolloin Ruotsi kohtaa avausottelussaan Venäjän.