Joku sitä osasi aavistellakin, mutta Edmonton Oilersin nuorekas ja vauhdikas ryhmä tuppaa olemaan hankala vastustaja viime kauden finalistille, San Jose Sharksille.

Hailauma voitti ottelusarjan ensimmäisen ottelun loppuhetken kirillään, mutta se on hävinnyt tämän jälkeen kaksi peräkkäistä ottelua. Oilersin viime yön 1-0-voiton ansiosta se johtaa nyt ottelusarjaa lukemin 2-1.

Itse ottelu oli tiukkaakin tiukempi, sillä Sharks vei kamppailun laukaukset nimiinsä lukemin 23-22. Oilersin yksi suurimpia sankareita olikin maalivahti Cam Talbot, joskin vastapuolella pelannut Martin Jones ei jäänyt kovinkaan kalpeaksi hänen rinnallaan.

Talbot valittiinkin ottelun ykköstähdeksi, Jones toiseksi ja kamppailun ainokaisen iskenyt Zack Kassian kolmostähdeksi.

Talbotilla on kulkenut muutoinkin kevään mittaan erinomaisesti, sillä tämä oli jo miehen toinen peräkkäinen nollapeli. Ottelusarjan ensimmäisessä kamppailussa hän päästi selkänsä taakse kolme maalia torjuntaprosentilla 93,2.