Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine on ollut luonnollisesti se kuumin nimi, jonka päätöstä MM-kisojen suhteen on odoteltu sekä suomalaisfanien että Leijonien johtoportaan suunnalla.

Uskomattoman tulokaskauden pelanneen Laineen kausi tuli päätökseen viime yönä, kun Jets kaatoi kauden päätösottelussaan Nashville Predatorsin lukemin 2-1. Laine jäi ilman tehopisteitä, mutta se ei himmentänyt tippaakaan tulokaskauden huikeaa tulosta: 36 maalia ja 28 maaliin johtanutta syöttöä on hurja saavutus 18-vuotiaalta nuorukaiselta.

Laine on jo jonkin aikaa joutunut vastailla kysymyksiin liittyen hänen kevään suunnitelmiin. Toisin sanoen kaikki haastattelut ovat pyörineet enemmän tai vähemmän kevään MM-kisojen ympärillä. Asiaa on udeltu myös Jetsin päävalmentajana toimivalta Paul Mauricelta ja hänen viestinsä on ollut selvä.

– Nähdäkseni hän on pelannut tarpeeksi jääkiekkoa viimeisten puolentoista kauden aikana. Joku voisi sanoa, että hän on pelannut jopa kahden miehen edestä, Maurice kommentoi asiaa Winnipeg Free Pressille.

Näyttäisikin vahvasti siltä, että Laine tulee menemään Mauricen toivomusten mukaisesti, sillä hän sanoi Winnipeg Jetsin verkkosivuilla seuraavaa, kauden viimeisen ottelun jälkeen.

– Nyt aion keskittyä harjoittelemaan kovaa ja se on se suurin suunnitelmani. Minulla ei ole tällä hetkellä muita suunnitelmia.

Vaikka pettymys onkin varmasti monille kova, on Laineen varsin todennäköinen päätös jättäytyä sivuun MM-kisoista enemmän kuin ymmärrettävä, sillä viimeisten kahden kauden aikana hän on pelannut huimat 167 virallista jääkiekko-ottelua.