Kommentti: Brad Marchand ei saa kiskoa munille, mutta Sidney Crosby saa?

© Kuva: Getty Images

Viime yön ottelussa Boston Bruinsin ja Tampa Bay Lightningin välillä nähtiin tilanne, jossa Brad Marchand iski Jake Dotchinia mailallaan suoraan haarojen väliin.

Mikä oli tuomio? Suihkukomennus.

Tässä kohtaa mukaan keskusteluun nousee taas ne kuuluisat silkkihansikkaat. Sidney Crosbyn kohdalla nähtiin nimittäin muutama viikko sitten tismalleen samanlainen tilanne, kun hän kiskaisi Buffalo Sabresin Ryan O’Reillya tahallisesti kulkusille.

Ja sillä ei ole mitään merkitystä, että oliko toisen isku voimakkaampi kuin toisen, vaan asia on varsin yksinkertainen: jos haluat hakata tattia, tee se kotona omassa pimeässä huoneessa – älä NHL-kaukalossa.

Toisin sanoen, Crosbylle olisi pitänyt tuomita tismalleen sama rangaistus kuin Marchandille. Mutta ei.

Ja mitäs se NHL ylipäätään tekikään Crosbyn tilanteen jälkeen?

Ottiko se asian kurinpidolliseen käsittelyynsä? Ei. Ottiko se millään tavalla kantaa tilanteeseen? Ei.

On ihan okei hakata toisia kulkusille

Vaikka pelaajalle ei tuomittaisikaan pelikieltoa, tällaisissa tapauksissa asioihin olisi puututtava ehdottomasti julkisesti, koska muuten ne eivät lopu. Kyllä, myös Crosbyn kaltaisesta NHL:n keulakuvasta olisi uskallettava tehdä esimerkki.

Sen sijaan NHL on ajanut itsensä miinaan, joka on viritelty omatoimisesti ja siellä miinan päällä tallustelee nyt kaksi rottaa, joista toinen pääsi jo kuin koira veräjästä.

On nimittäin niin, että Marchandin saatua ottelussa suihkukomennuksen, joutuu hän suoraan NHL:n kurinpitoelimen käsittelyyn. Siis siihen samaan, johon myös Crosbyn tapaus olisi tullut NHL:n toimesta jälkikäteen viedä riippumatta siitä, että tuomittiinko temppua kaukalossa.

Tässä kohtaa onkin erittäin mielenkiintoista nähdä, miten NHL tulee tilanteen kanssa toimimaan. Joutuuko se päästämään myös Marchandin kuin koiran veräjästä, koska niin se teki myös Crosbyn kohdalla?

Itse asiassa liigalla ei ole tilanteessa, muuta kuin hävittävää: joko se viestittää pelaajilleen, että ”on ihan okei hakata toisia kulkusille” tai sitten se määrää Marchandille pelikieltoa ja tekee itsestään enemmän kuin naurettavan.

Summa summarum: säännöt on oltava sekä kaukalossa että sen ulkopuolella tismalleen samat pelaajalle kuin pelaajalle, luki selässäsi sitten Marchand, Crosby tai vaikkapa (Raffi) Torres.

Nyt näin ei ole, vaan toisten kohdalla käsiin vedetään kerta toisensa jälkeen ne silkkihansikkaat. Se taas ei ole millään tasolla hyväksyttävää.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!