IIHF ei valmis luovuttamaan NHL:n ja olympialaisten suhteen – ”Voisimme löytää nykyistä paremman ratkaisun”

© Kuva: Getty Images

NHL:n ilmoitus jättää ensi vuoden olympialaiset väliin ei ole saanut Kansainvälistä jääkiekkoliittoa vielä luovuttamaan.

IIHF:n Sveitsin toimistolla pohditaan edelleen ratkaisuja, joilla NHL-pelaajat voitaisiin saada mukaan Etelä-Korean Pyonchangissa ensi vuoden helmikuussa.

Toki myös IIHF:n suunnalla on tiedossa se, että NHL:n päätöstä on vaikea lähteä muuttamaan ja se vaatiikin jotain merkittävää muutosta aiempiin tarjouksiin verrattuna. Suurin kanto kaskessa onkin se, ettei Kansainvälinen olympiakomitea (IOC) ollut valmis luovuttamaan osaa markkinointiosuuksistaan kaupalliselle ammattilaissarjalle, kuten NHL oli vaatinut.

Nykytilannetta ei kuitenkaan suostuta, ainakaan IIHF:n suunnalla, näkemään vielä lopullisena.

– Me jatkamme ratkaisujen etsimistä, kuuluivat IIHF:n pääsihteerinä toimivan Horst Lichtnerin sanat TSN:n mukaan.

– Sitä kautta (tarjousta parannettuamme) neuvottelut pystyttäisiin avaamaan uudelleen. Voisimme palata neuvottelupöytään NHL-omistajien kanssa jonkin ”game changerin” myötä ja ehkä sitä kautta voisimme löytää nykyistä paremman ratkaisun.

Aivan kuten NHL:n, myös IIHF:n suunnitelmiin kuului jääkiekon laajentaminen Aasiassa. Itse asiassa Kansainvälisessä jääkiekkoliitossa onkin rakennettu viisivuotinen suunnitelma, joka huipentuu Pekingissä vuonna 2022 järjestettäviin talviolympialaisiin.

Edellä mainitusta syystä siis NHL:n saaminen mukaan ensi vuoden olympialaisiin on elintärkeä asia myös IIHF:lle. On nimittäin niin, että mikäli NHL haluaa olla mukana Pekingin olympialaisissa, on IOC vaatinut osallistumista myös Etelä-Korean olympialaisiin.

– Meillä on suunnitelma, joka oli luonnollisesti paljon helpompi toteuttaa NHL:n ollessa mukana kuin ilman heitä, Lichtner totesi, täsmentäen myös KHL:n olevan oleellinen osa suunnitelmaa.

– Mielestäni meidän ei kuitenkaan tulisi ennustaa tässä vaiheessa, että mitä tapahtuu vuoteen 2022 mennessä. Me yritämme tehdä aina parhaamme jääkiekon eteen. Se tarkoittaa sitä, että parhaat pelaajat pääsevät jäälle, koska he haluavat sitä.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!