Alexander Ovechkinia ei NHL:n päätös hetkauta – ”Jos joku aikoo estää osallistumiseni, minua ei kiinnosta”

© Kuva: Getty Images

Washington Capitalsin venäläiskapteeni Alexander Ovechkin on puhunut jo todella pitkään, ja ennen kaikkea avoimesti, siitä, miten hän aikoo osallistua vuoden 2018 olympialaisiin riippumatta NHL:n päätöksestä.

Kun NHL ilmoitti virallisesti, että se on päättänyt jättää Pyongchangin olympialaiset väliin, moni pohti, että aikooko Ovechkin pitää kannastaan kiinni.

Enää ei tarvitse kuitenkaan arvailla: Ovechkin tullaan näkemään olympiajäillä.

– Ei se muuttanut mieltäni, eikä mikään tule muuttamaan, Ovechkin totesi Torontossa toimittajille UPI:n mukaan.

Kuznetsov aikoo seurata kapteeniaan

Se, miksi Ovechkin on niin vankkumaton päätöksessään, johtuu siitä samaisesta syystä, miksi hänet on nähty aina myös MM-kisoissa, kun se vain on ollut jollain tasolla mahdollista.

– Kyse on minun kotimaastani. Jos joku tulee sanomaan minulle, että ”et voi mennä”, minua ei kiinnosta – minä vain menen.

– Nähdäkseni jokainen haluaa pelata siellä (olympialaisissa) ja se on harvinaislaatuinen tilaisuus elämässäsi.

Kaikesta päätellen Ovechkin tulee siis olemaan sivussa ensi kauden runkosarjasta parin viikon ajan. Pyongchangin olympialaiset järjestetään 9.-25. helmikuuta, joskin jääkiekon osalta tarkka ohjelma ei ole vielä tiedossa.

Myös Evgeny Kuznetsov, siis Ovechkinin joukkuekaveri, ilmoitti pelaavansa olympialaisissa, mikäli kutsu turnaukseen käy. Kanadalaisvahti Braden Holtby puolestaan totesi kunnioittavansa suuresti joukkuekavereidensa päätöksiä, mutta totesi samaan hengenvetoon, että hän ei aio osallistua, mikäli yhteisymmärrystä NHL:n ja Olympiakomitean välillä ei löydy.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!