Florida Panthers on hävinnyt viimeiset viisi otteluaan ja se on tehnyt joukkueen mahdollisuuksista selviytyä pudotuspeleihin todella haastavat.

Panthersin matka pudotuspeliviivaan onkin venynyt seitsemään pisteeseen ja eri ennusteiden mukaan sen täytyisi pystyä voittamaan jäljellä olevista 15 ottelustaan peräti 12 selviytyäkseen kevään tosipeleihin.

Tilanne oli siis jo valmiiksi haastava, eikä sitä auta juuri äsken Floridan suunnalta kantautuneet uutiset: viime ottelussa loukkaantuneella puolustaja Aaron Ekbladilla on todettu aivotärähdys.

Alustavien arvioiden mukaan Ekblad on sivussa joukkueen kokoonpanosta 7-10 päivää. Se on kuitenkin sinällään rohkea näkemys, aivotärähdyksistä kun ei koskaan tiedä. Mikäli toipumisennuste pitäisi paikkansa, pahimmassa tapauksessa Panthersin pudotuspeliunelma on jo siinä vaiheessa torpattu, sillä alkaneen viikon aikana floridalaisjoukkue pelaa neljä ottelua.

– Meidän täytyy vain mennä päivän kerrallaan, valmentaja ja GM Tom Rowe kommentoi Ekbladin tilannetta Miami Heraldille.

– Jää nähtäväksi, että miten hän edistyy. Puhuin hänelle tänään ja hän sanoi voivansa kohtalaisen hyvin. Mutta missään nimessä hän ei ole valmis palaamaan kaukaloon.

Ei ainoa takaisku…

21-vuotias Ekblad loukkaantui, kun Gabriel Dumont taklasi häntä takaapäin kyynärpäällä. Tuomarit eivät tilanteessa rikettä nähneet, mutta joukkuekaveri Keith Yandle näki ja hän pudottikin hanskansa Dumontin kanssa.

Kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta, kun Ekblad kärsii kuluvalla kaudella aivotärähdyksestä. Hän nimittäin koki aivotärähdyksen jo World Cupissa ja sen lisäksi viime vuoden tammikuussa jouduttuaan Edmonton Oilersin Matt Hendricksin taklaamaksi. Hänellä on toisin sanoen ollut kolme päävammaa vähän reippaan vuoden sisään.

Ekbladin menetys ja tappio eivät ole ainoat takapakit, jotka Panthers kohtasi paikallisväännössä Tampa Bay Lightningille, vaan myös keskushyökkääjä Denis Malgin kärsi ottelussa niin ikään aivotärähdyksen.

Anton Strålmanin taklaus Malginiin oli puhdas, mutta sen sijaan Ekbladiin kohdistunut taklaus oli vaarallinen. Se oli todella raukkamainen takaapäin tullut taklaus, Rowe pohti pelin jälkeen Sportsnetille.

Kuluva kausi on ollut vaikea Ekbladille. Viime kaudella nuori kanadalaispuolustaja teki 78 runkosarjaottelussa tehot 15+21 ja hänen tehotilastonsa oli +18. Kuluvalla kaudella hän on tehnyt 67 otteluun pisteet 10+11, tehotilaston ollessa karmaiseva -22.

Ekblad solmi viime kesänä Panthersin kanssa jättimäisen kahdeksan vuoden ja 60 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen, joka astuu voimaan kuluvan kauden jälkeen.