Boston Bruinsin Patrice Bergeron, kuten myös joukkuekaveri David Backes ovat viimeisimpiä olympialaiskeskusteluun kantaa ottaneita pelaajia.

Eilen kerroimme Jakub Voracekin rajusta kannanotosta olympialaisten suhteen. Hän ei nimittäin säästellyt sanojaan ripittäessään muun muassa NHL:n varakomissaari Bill Dalya toteamalla ”kukaan ei halua sinua sinne” ja jatkoi sanomalla ”pelaajat haluavat lähteä”.

Nyt myös Bergeron ja Backes, jotka todennäköisesti murskasivat hetki sitten Voracekin ja Philadelphia Flyersin pudotuspeliunelman keskinäisessä kohtaamisessa, jatkoivat samalla reitillä, joskin hieman maltillisemmin.

– Olisihan se valtava pettymys (jos NHL ei osallistu olympialaisiin). Nähdäkseni kaikki pelaajat haluavat osallistua. Katsotaan nyt, että miten tässä käy, Bergeron ynnäsi tilannetta NBC Sportsin mukaan.

– Mielestäni se on maailman suurin urheilutapahtuma, johon urheilijana haluat osallistua. Minulla on ollut kaksi uskomatonta kokemusta ja minun on vaikea sanoa ”ei” olympialaisille. Mielestäni se on myös jääkiekkofaneille uskomaton tapahtuma.

Backes, kuten todettua, veisteli sanansa samasta puusta.

– En tiedä, että onko minulla mahdollisuuksia olympialaisiin, mutta kaksi edellistä kertaa ovat olleet yksiä parhaita kokemuksista jääkiekkourallani.

– Se, että olen saanut edustaa maatani asiassa, jota teen työkseni, on ollut uskomattoman hienoa ja yksi niistä hetkistä, joista olen ylpein jääkiekossa saavuttamistani asioista. Olen sitten itse mukana tai en, niin mielestäni seuraava sukupolvi ansaitsee sen saman mahdollisuuden.

Paine NHL:n suunnalla kasvaa koko ajan

Voracekin kannanoton uskottiin kirvoittavan keskustelua NHL:n osallistumisesta olympialaisiin entisestään ja juuri niin näyttää tapahtuneen. Aiemmin vahvasti kantaa on ottanut muun muassa Chicago Blackhawks -kapteeni Jonathan Toews.

Washington Capitalsin Alexander Ovechkin on puolestaan ilmoittanut jo hyvissä ajoin osallistuvansa joka tapauksessa ja Capitalsin omistava Ted Leonsis on kertonut tukevansa venäläiskapteeninsa päätöstä. Myös ehkä kaikkien aikojen suurin legenda, Wayne Gretzky, on avannut sanaisen arkkunsa aiheesta.

Mikäli pelaajat jatkavat aiheesta keskustelemista julkisesti, kuten kaikki varmasti toivovat, kasvaa NHL:n paineet yhä kovemmiksi asian suhteen.