Vuoden 2018 olympialaiset, ja ennen kaikkea NHL-pelaajien kohtalo olympiaturnauksen osalta, on ollut viime ajat lähes jokaisen jääkiekkoa seuraavan henkilön huulilla.

Alexander Ovechkin, Washington Capitalsin kapteeni, joka tunnetaan vahvasta sitoutumisestaan Venäjän maajoukkueeseen, ilmoitti jo hyvissä ajoin aikovansa osallistua olympialaisiin. NHL:n päätöksellä ei siis asian suhteen ole hänelle merkitystä.

– Olemme tilanteessa, jossa emme tiedä mitä tulee tapahtumaan. Mutta olen sanonut pelaavani olympialaisissa ja aion sinne myös mennä, Ovechkin totesi syyskuussa ESPN:n toimittajalle Pierre LeBrunille.

Capitalsin omistava Ted Leonsis onkin ottanut muista poikkeavan kannan asiaan: siinä, missä muut NHL-seurojen omistajat ovat NHL-pelaajien osallistumista vastaan, tukee Leonsis Ovechkinin päätöstä.

– Hän tietää, että hänellä on minun tuki tässä asiassa. Jos olympialaisiin osallistuminen on hänelle todella tärkeää ja hän haluaa lähteä turnaukseen, hänen pitäisi pystyä tekemään niin, Leonsis paalutti ESPN:lle.

– Alexin merkitys meille on ollut niin suuri ja hän vaatii meiltä niin vähän takaisin. En siis pelkää sanoa tätä ääneen – tuen häntä miettimättä sekuntiakaan.

Tällä hetkellä näyttää vahvasti siltä, että Ovechkin tulisi olemaan olympialaisten ainoa NHL-pelaaja, ellei sitten muut kaverit ole valmiita tekemään samaa temppua.