Kommentti: Miksi ihmeessä istutatte Teemu Pulkkista katsomossa, Arizona Coyotes?

© Kuva: Getty Images

Suomalaishyökkääjä Teemu Pulkkisen tie on vienyt kuluvalla kaudella Detroit Red Wingsistä Minnesota Wildiin ja sieltä eteenpäin Arizona Coyotesiin.

Coyotes hankki Pulkkisen pelaajasiirtojen takarajalla. Ensimmäisen ottelunsa Coyotes-pelaajana hän istui vielä katsomossa, mutta toisessa aukesi mahdollisuus uuden seuran paidassa.

Ja paljon paremmin Pulkkinen ei olisi voinut tuota mahdollisuuttaan hyväkseen käyttää. Hän nimittäin iski heti Coyotes-debyytissään maalin, jo ajassa 7:54, upean 2 vs. 1 -hyökkäyksen päätteeksi, hän oli todella aktiivinen laukoen muun muassa kolme kertaa kohti Buffalo Sabresin maalia ja 6-3-tappiosta huolimatta hän ei ajautunut miinukselle tehotilastossa mitattuna.

Sen jälkeen hänet kuitenkin istutettiin tukevasti takaisin poppariosastolle ja siellä hän viettää ensi yönä jo kolmannen ottelunsa putkeen.

Mitä hävittävää Coyotesilla oikeasti on?

Suoraan sanottuna tätä on todella vaikea ymmärtää. Coyotes on nimittäin menettänyt aikapäiviä sitten mahdollisuutensa pudotuspeleihin, sillä on alla tappio kotiottelusta Carolina Hurricanesia vastaan ja sitten on tietenkin se Pulkkisen hieno debyytti.

Kyllä, Coyotes saattoi ottaa Pulkkisen vastaan vain siksi, että seura teki isomman vaihtokaupan Wildin kanssa jo aiemmin, mutta kun debyytti on tuollainen, miksi ihmeessä hänet istutetaan sen jälkeen katsomoon.

Paljonko enemmän voi pyytää pelaajalta, joka pelaa ensimmäisessä ottelussaan 10:55?

Koska Coyotesille näillä peleillä ei ole merkitystä, eikö nyt perhana vieköön kannattaisi tarkastaa, että voisiko tälle kaverille olla sittenkin käyttöä NHL:ssä? Voisiko hänen AHL-tehonsa olla sittenkin – ainakin jollain tasolla – siirrettävissä maailman kovimpaan kiekkoliigaan? Voisiko hän olla jatkosopimuksen, esimerkiksi kaksisuuntaisen sellaisen, arvoinen?

Kaiken ytimessä on loppujen lopuksi kysymys: Mitä ihmettä Coyotes voi tässä hävitä?

Varmasti tiedätte jo allekirjoittaneen vastauksen, mutta yksinkertaisesti todeten: Ei mitään. Päinvastoin, Coyotesilla olisi vain voitettavaa.

Mikäli Pulkkinen olisi epäonnistunut täydellisesti debyytissään, olisi asia ymmärrettävissä. Sen sijaan hän onnistui ja kiitoksena siitä hän istuu katsomossa NHL-pelejä katsoen, kun hän voisi olla esimerkiksi AHL:ssä pelaamassa.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.