Hattu päästä, Calgary Flames! – Lain mukaan sokea tyttö näki ensimmäistä kertaa jääkiekkoa

© Kuva: Getty Images

NHL-seura Calgary Flames järjesti 11-vuotiaalle Olivia Lettichille kokemuksen, jollaista hän tuskin oli pystynyt kuvittelemaan edes villeimmissä unelmissaan.

Kun pieni Olivia-tyttö oli vain neljän kuukauden ikäinen, todettiin hänellä harvinainen silmäsyöpä. Käytyään läpi yhdeksän kierrosta kemoterapiaa ja 50 eri sädehoitokertaa, hän menetti näkönsä oikeasta silmästä. Vasemmassa silmässä toimii puolestaan vain ääreisnäkö.

Toisin sanoen Olivia on lakisäädösten mukaan täysin sokea ja niinpä hän ei ollut kyennyt vielä ikinä elämässään näkemään jääkiekko-ottelua, mutta kiitos Calgary Flamesin sekä nykyteknologian, hän pääsi näkemään ensimmäisen ottelunsa.

Olivialle annettiin otteluun elektroninen headset, torontolaisen eSight-yrityksen toimesta, mikä välittää vain ääreisnäön varassa oleville säteenä reaaliaikaisia kuvia.

– Pystyin näkemään pelaajien laukaukset sekä heidän pelinumerot ja peli oli todella nopeaa. Tämä on supertärkeää, koska kaikki muut kertovat minulle mitä he näkevät ja joskus toivon, että minäkin voisin nähdä. Tämä auttoi paljon, Olivia hehkuttaa Yahoo! Sportsin mukaan.

– Itkin sängyssäni (pelin jälkeen), koska olin niin onnellinen. Olin niin onnellinen ja tämä yksinkertaisesti muutti elämäni.

Varmasti entistä ikimuistoisemman kokemuksesta teki se, että Flames voitti ottelussa New York Islandersin lukemin 5-2, Olivia pääsi istumaan pelaajien kanssa vaihtopenkillä lämmittelyjen aikana ja seisomaan punaisella matolla Kanadan kansallislaulun ajaksi.

Lopulta Olivia pääsi vielä ottelun jälkeen suosikkijoukkueensa Flamesin pukukoppiin, jossa hän pääsi tapaamaan Johnny Gaudreau’ta, Sean Monahania ja Mark Giordanoa.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!