NHL-seurojen GM:t tulevat lyömään viisaat päänsä yhteen tällä viikolla Floridan Boca Ratossa. Seurapomoilla riittääkiin puitavaa, sillä NHL on jatkuvasti muuttuva sarja, jossa uudet ongelmat nostavat kausittain päätään.

Tällä kaudella närää on aiheuttanut valmentajien haastot. Itse systeemissä ei ole monien mielestä muuta vikaa, kuin tarkastusten kesto.

– Se on kenties kaikista kuumin keskustelunaihe. Sen lisäksi, että tuomiot menisivät oikein, on kyse myös ajasta. Emme voi tarkastella maaleja seitsemää, kymmentä tai 12 minuuttia, jotta saamme oikean tuomion. Maali pitäisi joko hyväksyä tai hylätä tietyn ajan puitteissa, Starsin GM Jim Nill kertoi The Scoren mukaan.

Voit lukee valmentajan haaston ongelmista lisää täältä.

Lisää joukkueita pudotuspeleihin?

Detroit Red Wingsin GM:nä toimiva Ken Holland on nostanut esiin myös sellaisen aiheen, että myös NHL:ssä pitäisi pelata niin sanotut ”säälipleijarit”. Tämä systeemi nostaisi pudotuspeleissä nähdyn joukkuemäärän joko 18 tai 20 seuraan.

– En tiedä halutaanko systeemiä jatkuvasti muuttaa. Tämän on toimittava ainakin yhtenä keskustelunaiheena ja tilannetta on katsottava siltä kantilta, että mitä silloin tapahtuu, kun yhdessä divisoonassa on niin monta hyvää joukkuetta, Capitalsin GM:nä toimiva Brian MacLellan.

Maalivahtien aivotärähdykset tapetilla

NHL:ssä on käytössä sääntö, että jos pelaajalla havaitaan riski aivotärähdykseen, vedetään hänet ottelusta sivuun tutkimusten ajaksi. Systeemi on loistava, sillä NHL:llä on ollut ongelmansa aivotärähdysten suhteen.

Närää tässä on kuitenkin aiheuttanut maalivahtien sivuun vetämiset. Tällainen nähtiin tällä kaudella Arizona Coyotesin Mike Smithin kohdalla, joka oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen ratkaisuun.

– Mike ei halunnut siirtyä sivuun, mutta niin siinä vain kävi. Odotan mielenkiinnolla miten joukkueet reagoivat tähän sääntöön esimerkiksi pudotuspelien jatkoaikojen aikana, Coyotesin päävalmentaja Dave Tippett manasi.

Tippett tarkoitti tällä epäsuorasti sitä, että alkavatko joukkueet ajamaan tiukoissa paikoissa maalivahtien päälle siinä toivossa, että hänet vedettäisiin sivuun testeihin.

– Jos on mahdollista, että aivotärähdys on olemassa, mielestäni se pitäisi tutkia. Siinä on kuitenkin se riski, että toinen maalivahti joutuu kylmiltään maalille. Mutta tilanne on sama myös siinä vaiheessa, jos maalivahti loukkaa esimerkiksi polvensa – kylmä maalivahti tulee aina tilalle, Starsin GM Nill analysoi.

Tapetilla on siis useita eri huolenaiheita tai muutoin vain liigaa parantavia teemoja. Yllämainittujen aiheiden lisäksi maalivahtien varusteet tullaan nostamaan jälleen esiin.