Ainakin äkkiseltään tuntuu, että tämän vuoden NHL:n siirtotakarajalla pelaajat ovat normaalia hintavampia. Toki mahdollisuudesta Stanley Cupiin on maksettava kova hinta, mutta tällä kertaa vahvistuksia ei tule halvalla.

Kenties siirtotakarajan fiksuin kauppa tähän mennessä on nähty Washington Capitalsin toimesta, joka hankki Kevin Shattenkirkin riveihinsä kohtalaiseen hintaan. Ääripääkin löytyy, sillä Minnesota Wild pulitti pitkän pennin Martin Hanzalin ja Ryan Whiten palveluksista.

”Kova hinta” -teema jatkui myös viime yönä, kun San Jose Sharks hankki riveihinsä tanskalaishyökkääjä Jannik Hansenin. Toki Hansen on loistava lisä hailaumaan, ei siinä mitään, mutta se hinta… se oli jälleen kova.

Sharks sai nimittäin pulittaa Hansenista huippulupaavan Nikolai Goldobinin sekä ehdollisen neloskierroksen varausvuoron tämän vuoden draftiin. Jos Goldobin on tavallista tutumpi nimi, niin kerrottakoot, että hän pelasi kaudella 2014-15 Helsingin IFK:n riveissä.

Toki kyseisten kauppojen kohdalla vasta tulevaisuus näyttää, kuinka fiksusta siirrosta lopulta oli kyse. Fakta on tällä hetkellä kuitenkin se, että Sharks luopui tulevaisuudestaan tehdäkseen nykyisestä kokoonpanosta vahvemman, ja siinä se myös onnistui.

– Jannik on monipuolinen ja peräänantamaton pelaaja, jolta löytyy nopeutta sekä lahjakkuutta molempiin kenttäpäätyihin niin kiekon kanssa, että ilman. Mielestämme hän on loistava lisä meidän pelityyliimme, mikä antoi myös meille mahdollisuuden lisätä hänet kokoonpanoomme, Sharksin GM:nä toimiva Doug Wilson ylisti.