Entistä Winnipeg Jetsiä ei ole enää olemassa muussa, kuin Arizona Coyotesin muodossa, joten nykyisellään winnipegiläisseuran historia yhdistyy Atlanta Thrashersiin.

Tämän edellä esitetyn tosiasian myötä on niin, että Teemu Selänne ei ole suinkaan Patrik Laineelle se tähtäin, mitä tulee seuran sisäisiin historiankirjoihin, vaan se on Dany Heatley.

Heatley nakutti tulokaskaudellaan, joka oli kausi 2001-02, 82 runkosarjaotteluun tehot 26+41. Tuolloin NHL-uransa ensimmäistä kautta pelasi myös Ilya Kovalchuk, joka nokitti kanadalaisen joukkuekaverinsa maalien osalta, iskemällä 29 maalia, mutta jäi tehopisteissä jälkeen iskettyään 51 tehopistettä.

Yksi oleellinen ero Heatleylla ja Kovalchukilla kuitenkin oli: venäläislaituri pelasi tuolloin 17 ottelua Heatleya vähemmän, ja vaikka keskiarvojen mukaisesti Kovalchuk ei olisi aivan yltänyt joukkuekaverinsa pistesaldoon, maalisaldo olisi keikkunut 37:en tuntumassa.

Matkalla ykköseksi

Näin ollen Laineella, joka siis ohitti viime pelissä Kovalchukin maaleissa mitattuna irikkomalla 30 maalin rajapyykin, olisi ollut hieman enemmän hommaa tehokkaimman tulokasmaalintekijän tittelin saavuttaakseen.

Sen sijaan hommaa riittää edelleen, mitä tulee Heatleyn saavuttamiseen. Tässä vaiheessa näyttäisi kuitenkin siltä, että Laine tulee kuittaamaan myös Heatleyn. Suomalaispelurilla on nimittäin 55 ottelusta kasassa tehot 30+24, ja vaikka hän yltääkin kuluvalla kaudella maksimissaan 74 otteluun, on hän 72-73 tehopisteen vauhdissa.

Laineen onneksi hänen ei tarvitse seurahistorian tehokkaimman tulokaspelaajan tittelin ansaitakseen yrittää saavuttaa Teemu Selännettä. Se olisi nimittäin melkoisen mahdoton tehtävä, sillä ”Finnish Flash” nakutti tulokaskaudellaan tehot 76+56, joskin hän sai käyttää siihen 84 ottelua.