Pekka Rinne nollasi Oilersin – Patrik Laineen pisteputki jatkuu

© Kuva: Getty Images

Yön NHL-kierros tarjosi suomalaisonnistumisia erityisesti maalivahdin muodossa, kun Nashville Predatorsin maalilla torjunut Pekka Rinne nollasi Connor McDavidin ja Edmonton Oilersin.

Nashville Predators oli vähämaalisessa ottelussa lopulta parempi maalein 2-0. Rinteelle merkattiin ottelussa yhteensä 31 torjuntaa. Nollapeli oli suomalaisveskarille vasta tämän kauden toinen.

Ottelun hahmoja olivat Rinteen lisäksi hyökkääjät Viktor Arvidsson sekä Ryan Johansen, jotka molemmat saalistivat ottelussa tehot 1+1.

Patrik Laine tehokkaana

Winnipeg Jets kohtasi suomalaisten välienselvittelyssä Dallas Starsin. Dallasilaisten maalilla aloitti Kari Lehtonen, joka joutui kuitenkin toteamaan Jetsin paremmaksi.

Jetsin paidassa Patrik Laine ei onnistunut maalinteossa, mutta keräsi siitä huolimatta kaksi syöttöpistettä. Laine syötti Jetsin avausosuman sekä Nikolaj Ehlersin 4-3-voittomaalin. Laineen koko kauden pisteet ovat nyt 23+20=43.

Laine on kerännyt nyt viimeiseen kahdeksaan otteluun, joissa hän on pelannut, peräti 16 (4+12) tehopistettä. Loukkaantumisen jälkeen Laine on tehnyt neljään otteluun tehot 2+4=6.

Starsin paidassa pelanneet kaikki suomalaiset jäivät ilman tehopisteitä.

Muut suomalaiset:

Rasmus Ristolaisen edustama Buffalo Sabres kärsi niukan 1-2-jatkoaikatappion New York Rangersille. Ristolainen uurasti Sabresin takalinjoilla todella hurjat minuutit, sillä hänelle merkattiin jääaikaa lähes 33 minuuttia. Tästä huolimatta hän jäi ilman tehopisteitä.

Tampa Bay Lightning jäi Ottawa Senatorsin jalkoihin, kun kanadalaisseura kaatoi Valtteri Filppulan edustaman Lightningin maalein 5-2. Filppula ei onnistunut keräämään ottelussa tehopisteitä.

Artturi Lehkonen jäi tehopisteittä, kun Philadelphia Flyers kaatoi Montreal Canadiensin kotonaan maalein 3-1.

Kesken olevat ottelut:

Jori Lehterä saalisti yhden syöttöpisteen, kun St. Louis Blues sekä Toronto Maple Leafs siirtyivät viettämään toista erätaukoa. Leo Komarov on ottelussa vielä ilman tehopisteitä. Blues johtaa ottelua tauolla 4-1.

Markus Granlund ei onnistunut nappaamaan tehopisteitä Vancouver Canucksin paidassa, kun joukkue pelaa San Jose Sharksia vastaan. Ottelu on ensimmäisellä erätauolla tilanteessa 2-0 Sharksin hyväksi.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!