St. Louis Blues teki eilen tietyllä tapaa oudon ratkaisun, kun se päätti erottaa päävalmentajansa Ken Hitchcockin tehtävistään. Mies ehti luotsaamaan nuottipaitoja hyvällä menestyksellä kaudesta 2011-12 lähtien.

Bluesin tämä kausi on kuitenkin ollut hankala. Se majailee tällä hetkellä Keskisen divisioonan neljäntenä, ja se on juuri ja juuri pudotuspeliviivan yläpuolella.

Omalla tavallaan Bluesin tempun ymmärtää, sillä seuran kausi ei ole sujunut odotusten mukaisesti. Tällä se pyrkii takuuvarmasti tuomaan pelaajiin uutta virtaa, vaikkakin sillä on hallussaan, ainakin vielä tällä hetkellä, pudotuspelipaikka.

Päätös ei kuitenkaan ollut Bluesin GM:nä toimivalle Doug Armstrongille helppo paikka. Mies nimittäin murtui lähes kyyneliin seuran tiedotustilaisuudessa.

– Me teimme vaikean päätöksen, kun päätimme vaihtaa valmennuksen. Mike ottaa homman haltuun ja olen siitä innoissani. Päivä on loistava myös Mikelle. Tämä kokoonpano kokee nyt uudelleensyntymisen, Armstrong kertoi Bluesin lehdistötilaisuudessa.

Tässä vaiheessa Armstrong alkoi silminnähden pidätellä itkuaan, ja piti puheessaan pitkän tauon. Hän kuitenkin keräsi lopulta itsensä edes jollakin tasolla. Yeon puheenvuoron jälkeen Armstrong luonnehti potkut saanutta Hitchcockia yhdeksi hänen parhaista ystävistään.