Toronto Maple Leafsin vahvat otteet eivät ole varmasti jääneet keneltäkään huomaamatta. Joukkue majailee tällä hetkellä oman divisioonansa neljännellä sijalla, mutta se on pelannut peräti viisi ottelua vähemmän, kun pisteen edellä oleva Boston Bruins.

Maple Leafsin menestys tällä kaudella on perustunut nuorten pelaajien esiinmarssiin sekä valmentaja Mike Babcockiin. Nuorista pelaajista erityisesti Auston Matthews, Mitch Marner sekä William Nylander ovat nousseet välittömästi seuran tärkeimmiksi pelaajiksi ja se näkyy myös NHL:n tulokkaiden pistepörssissä.

Maple Leafsin kolmikko on nimittäin tulokkaiden pistepörssissä sijoilla 2-4. Heidän edellään on ainoastaan Winnipeg Jetsin Patrik Laine, jolla on kasassa 40 (22+18) tehopistettä.

Kokeneelta pelaajalta tunnustukset nuorille

Maple Leafsin joukkueessa on esiintynyt tällä kaudella peräti kahdeksan tulokaspelaajaa – ainoastaan Arizona Coyotesin joukkueessa pelaajia on esiintynyt enemmän, yhdeksän kappaletta.

Maple Leafsin kokeneempaa kaartia edustava Tyler Bozak ei ole kuitenkaan huolissaan siitä, että jaksavatko joukkueen tulokaspelaajat koko kauden rasituksen.

– Luulen, että nämä nuoret voisivat pelata vaikka joka päivä, jos he vain haluaisivat. En ole huolissani heistä. Meidän vanhempien kavereiden täytyy pysyä levänneinä ja viisaina kehomme suhteen, koska peliohjelma on niin tiivis, Bozak totesi Toronto Sunille.

– He ovat olleet suuri tekijä meidän menestyksemme kannalta, ja olemme iloisia, että he ovat meillä.