Patrik Laine All Star -tapahtumaan tulokaspörssin kärjessä – ”Palasi normaalille tasolleen”

© Kuva: Getty Images

NHL:ssä oli hetken aikaa, etenkin suomalaisten kannalta, todellinen tyhjiö, kun supertähti Patrik Laine poti aivotärähdystä sairasvuoteen puolella. Kahdeksan ottelua siinä ehti sitten lopulta kulua, mutta vihdoin Laine palasi toissa yönä kaukaloihin.

Paluuottelussaan Laine saalisti tililleen yhden syöttöpisteen, mutta viime yönä tehoja tuli jo 1+1 verran.

– Hän palasi tänään normaalille tasolleen. Hänellä oli paljon hyviä ratkaisuita, Jetsin päävalmentaja Paul Maurice kertoi edellisen ottelun jälkeen Jetsin verkkosivujen mukaan.

Se oli myös samalla Jetsin viimeinen ottelu ennen viikonloppuna järjestettävää All Star -tapahtumaa. Myös Laine tulee osallistumaan tähdistötapahtumaan, mikä ei ole tulokaspelaajalle tavallista arkea.

Paluu pörssikärkeen

Laineen kanssa tiukimmin tulokaspalkinnosta taistelevilla Auston Matthewsilla ja Mitch Marnerilla oli loistava paikka karata suomalaisen sairasloman aikana tulokaspörssissä selvään johtoon.

Etenkin Matthews käytti tilaisuuden hyödyntämättä, ja jo kahden ottelun jälkeen Laine onnistui palaamaan piikkipaikalle. Suomalainen on pelannut tällä kaudella 44 ottelua tehoin 22+18 (40), kun taasen Matthewsin tehot 47 kamppailun jälkeen ovat 23+16 (39).

Marner on samassa lukemassa seurakaverinsa Matthewsin kanssa, mutta hän on tehnyt vähemmän maaleja, yhteensä 11 kappaletta.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!