Edmonton Oilersin farmiin lähettämä Jesse Puljujärvi esiintyi vakuuttavasti pelaajauransa ensimmäisessä AHL-ottelussa.

Puljujärvi vietti Pohjois-Amerikan tulokaskautensa ensimmäisen puoliskon Edmonton Oilersin matkassa ja joutui seuraamaan, miten hänen saamansa vastuu romahti ilman, että hän olisi saanut aivan alun jälkeen enää minkäänlaista kunnollista mahdollisuutta.

Lopulta tie vei farmiin tällä viikolla, joskin AHL-komennuksen olisi pitänyt tapahtua jo 20 ottelua sitten, sillä viimeiset 20 peliä menivät suomalaislupaukselta täysin hukkaan.

AHL-debyytti tapahtui lopulta tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Suomen aikaa, kun Puljujärven edustama Bakersfield Condors kukisti kotonaan San Antonio Rampagen 5-2-lukemin. 18-vuotias suomalainen syötti joukkueensa neljännen osuman ja ylsi näin välittömästi tehopisteille AHL:ssä.

Ei edelleenkään pysyvyyttä

Puljujärvi sai tottua NHL:n puolella siihen, että hänen ketjukaverinsa vaihtuivat lähestulkoon koko ajan, ja niin kovin usein ilman mitään sen kummempaa pätevää syytä.

Nyt näin tapahtui välittömästi myös AHL:n puolella, joskin tällä kertaa syy oli ehkä se pätevin mahdollinen: ”Puljun” kanssa ensimmäisessä ottelussa Condorsin ykkösketjun muodostivat Jujhar Khaira ja Joey Laleggian – Oilers tiedotti nostaneen heistä ensimmäisenä mainitun NHL-miehistöönsä.

Khairan ohella NHL-komennus tuli maalivahti Laurent Brossoit’lle. Kaksikko korvaa farmiin lähetetyt Jonas Gustavssonin ja Anton Landerin.

Puhtaasti Puljujärven näkökulmasta katsottuna ehkä se kaikkein tärkein asia, jota hän kaipaa, on pysyvyys. Olisi siis suotavaa, että tämän jälkeen muutoksia ei hetkeen nähtäisi, mitä tulee suomalaisen ketjukavereihin.