Auston Matthews palaa kotiseudulleen – ”Se on kotini”

© Kuva: Getty Images

Tulevana yönä koetaan yksi kauden odotetuimmista hetkistä, kun Auston Matthews tekee paluun Phoenixiin.

Matthews varttui Scottsdalessa, Phoenixissa, ja kävi nuorena ahkerasti Coyotesin peleissä. Hänen isänsä Brian Matthews muisteli poikaansa pienenä sekä uskoi, että tulevasta ottelusta tulee erikoislaatuinen.

– Se tosiasia, että hän luistelee sille jäällä ja todella pelaa siellä, tietäen, että 15-16 vuotta sitten hän istui polvellani katsomassa otteluita, on todella erityislaatuinen, Brian totesi AZCentralin haastattelussa.

– Hänellä on varmasti ristiriitaiset tunteet useasta eri asiasta. Se (Coyotes) on joukkue, joka vei hänet jääkiekon pariin, mutta nyt hänen täytyisi voittaa heidät. Siellä tulee olemaan kiitollisuutta Coyotesia kohtaan siitä, että he olivat Phoenixissa ja tarjosivat hänelle mahdollisuuden pelata lajia, jota hän rakastaa.

”Sinulla on aina tiettyä ylpeyttä”

Matthews oli vain kolmen vuoden ikäinen, kun hän oli ensimmäistä kertaa seuraamassa Coyotesin ottelua. Hän aloitti jääkiekon pelaamisen kaksi vuotta myöhemmin, kun hän pelasi Coyotesin junioreissa sekä Bobcatsissa, ennen siirtymistä Yhdysvaltojen nuorten pelaajien kehitysohjelmaan ja sitä kautta Sveitsiin.

Silti Matthews pysyy aina arizonalaisena ja siitä yhteydestä hän on ylpeä.

– Se (Phoenix) on paikka, jossa kasvoin koko elämäni pelaten jääkiekkoa. Se on paikka, jossa asuin. Se on kotini, joten sinulla on aina tiettyä ylpeyttä sitä kohtaan, Matthews toteaa AZCentralin artikkelissa.

Valmentaja muistelee nuorta Matthewsia

Arizonalaistaustainen luisteluvalmentaja Boris Dorozhenko on kerännyt viime aikoina entistä enemmän huomiota taidoillaan, kun sana levisi siitä, että hän valmensi Matthewsia kymmenen vuoden ajan.

– Nyt he tietävät, että tuollainen on mahdollista jopa lämpimässä osavaltiossa kuin Arizonassa, Dorozhenko kertasi AZCentralille.

– Hän on joka paikassa nykyään. Vain muutama vuosi sitten hän oli pieni luistelija, eikä kukaan tiennyt hänestä. Nyt kaikki tietävät hänet.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!