Yön NHL-kierroksella Edmonton Oilers matkasi Phoenixiin, jossa se kohtasi Arizona Coyotesin.

Ottelun lähtökohdat olivat mielenkiintoiset, sillä Coyotes oli pystynyt ottamaan pisteitä joukkueiden 25 edellisestä kohtaamisesta (21-0-4). Oilers oli onnistunut voittamaan Coyotesin edellisen kerran varsinaisella peliajalla tammikuun 25. päivä vuonna 2011. Putki oli pisin sitten Philadelphia Flyersin vuosina 1974-1983 kestänyt putki, jolloin joukkue keräsi 32 ottelua putkeen pisteitä Los Angeles Kingsiltä.

Itse yön ottelusta tuli kuuma, jonka Oilers kuitenkin käänsi niukasti voittoon numeroin 3-2. Näin Coyotesin useamman vuoden pitkä putki tuli päätökseen.

Ottelun epäonnisin pelaaja oli puolustaja Jacob Chychrun, joka joutui kahdesti sivuun kamppailusta. Ensimmäisellä kerralla hän joutui NHL:n vaatimaan tarkastukseen, jossa tutkitaan aivotärähdyksen oireita, kun Matt Hendricks taklasi häntä.

Toisella kerralla hänet jyrättiin laidan läheisyydessä ja kaiken kukkuraksi Oilers-puolustaja Eric Gryba kompuroi hänen päällensä. Chychrun ei tilanteen jälkeen enää palannut kaukaloon.

Jesse Puljujärvi vain sivuroolissa

Ennen ottelua saatiin suomalaisittain mukavia uutisia, kun selvisi, että Jesse Puljujärvi tekee paluun Oilersin kokoonpanoon. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Puljujärvi kellotti syksyn pienimmät minuuttinsa (6.36). Puljujärvi viettikin suurimman osan ottelusta jäähyaitiossa, kun hänet määrättiin sijaiskärsijäksi Oilersin isoihin jäähyihin.

AHL-komennus alkaakin näyttää entistä todennäköisemmältä, mikäli Puljujärven peliaika jatkaa sukeltamistaan.