Florida Panthersin ykkösmaalivahtina toimiva Roberto Luongo on tällä kaudella jälleen näyttänyt sen, miksi hän vielä 37-vuotiaana pystyy pelaamaan maailman parhaassa kiekkoliigassa.

Luongo on torjunut Panthersille tällä kaudella kymmenen voittoa ja on ollut selkeästi parempi kuin täksi kaudeksi kakkosmaalivahdiksi hankittu James Reimer.

Luongo nappasi juuri Panthersin edellistä ottelusta voiton numero 446. Hän nousi voitollaan enää yhden voiton päähän legendaarisesta maalivahdista, Terry Sawchukista.

Sawchuk pelasi NHL:ssä 1950- ja 1970-luvulla yhteensä 971 ottelua, joista hän voitti 447 kappaletta. Hänet muistetaan parhaiten Detroit Red Wingsin paidassa, jossa hän voitti muun muassa kolme Stanley Cupia.

Sawchukilla oli pitkään hallussa NHL:n maalivahtien nollapeliennätys, 103 nollapeliä. Sen rikkoi kuitenkin jo uransa lopettanut Martin Brodeur, mutta Sawchuk on edelleen tuolla listalla toisena.

Tulevana yönä mahdollisuus historiaan

Luongolla on siis tulevana yönä mahdollisuus nousta Sawchukin rinnalle jakamaan kaikkien aikojen voittotilaston viidettä sijaa. Heidän edellään on vain uransa lopettaneet Brodeur, Patrick Roy, Ed Belfour ja Curtis Joseph. Tällä kaudella Luongolla on vielä mahdollisuus ohittaa myös Joseph, joka saalisti uransa aikana 454 voittoa.

Luongon nykyinen sopimus Panthersin kanssa päättyy vasta kauteen 2021-2022. Hänellä on siis luultavasti vielä useita vuosia aikaa nousta listalla vaikka kuinka korkealle. Mikäli Luongo selviää tulevina vuosina ilman pahempia loukkaantumisia, hänestä voi tulla kolmas maalivahti, joka onnistuu keräämään uransa aikana 500 voittoa tai enemmän. Nuo kaksi, jotka tuohon ovat pystyneet ovat Brodeur ja Roy.