Kommentti: Miltä näyttävät olympialaiset ilman NHL-pelaajia?

NHL-pelaajat ovat olleet mukaan talviolympialaisissa aina Naganosta 1998 asti. Silloin jäällä nähtiin muun muassa Wayne Gretzkyn, Eric Lindrosin ja Jari Kurrin kaltaisia legendoja.

Tuon turnauksen jälkeen NHL-pelaajat on nähty jokaisissa olympialaisissa: Salt Lake Cityssä, Torinossa, Vancouverissa ja Sotshissa. Erityisesti Vancouverin olympialaiset ovat jääneet usean mieleen, sillä se oli yksi hienoimmista turnauksista koskaan. Pienessä kaukalossa käyty turnaus päättyi lopulta Kanadan kultapojan, Sidney Crosbyn, ratkaisumaaliin.

Mutta mitä jos Crosbyn tilalla olisi luistellutkin KHL:ssä pelaavat Matt Ellison tai Jonathan Cheechoo.

Tällä hetkellä nimittäin vaikuttaa siltä, että NHL-pelaajien osallistuminen olympialaisiin on todellakin uhattuna. Silloin kaukalossa nähtäisiin vain Euroopan sarjoissa pelaavia ja mahdollisesti yliopistopelaajia. Luonnollisesti Kanada ja Yhdysvallat ovat suurimmat häviäjät, sillä he joutuisivat kasaamaan joukkueensa muista kuin NHL-pelaajista.

Miracle On Ice

Suurin osa jääkiekkoa seuraavista ihmisistä on varmasti kuullut Lake Placidin olympialaisista 1980. Silloin Yhdysvallat nappasi kultaa täysin yliopistopelaajista koostuvalla joukkueella. Se kaatoi matkalla kultaan voittamattomana pidetyn Neuvostoliiton. Yhdysvalloilla ei pitänyt olla mitään mahdollisuutta suurta ja mahtavaa Neuvostoliittoa vastaan, mutta toisin kävi.

Kulta varmistui viimeisessä ottelussa, jossa se kaatoi Suomen maalein 4-2. Tuota olympiavoittoa kutsutaan nimellä Miracle On Ice.

Vähän samankaltaiset ajatukset tulivat mieleen, kun arvostettu kiekkotoimittaja Bob McKenzie totesi, että NHL-pelaajien osallistuminen olympialaisiin tuskin toteutuu.

Nähdäänkö Etelä-Koreassa jälleen Miracle On Ice, mikäli Yhdysvallat nappaa yliopistopelaajilla voiton? Vai yllättääkö Kanada ja voittaa kultaa kapteeninsa Paul Szczechuran johdolla.

Miltä näyttää vuoden 2018 olympiajääkiekko?

Monelle 90-luvulla syntyneelle ihmiselle talviolympialaiset ovat aina olleet se tapahtuma, jossa parhaat pelaajat ovat mukana, 2000-luvulla syntyneistä puhumattakaan. Moni heistä ei ole edes nähnyt olympialaisia, joissa pelaisivat muut kuin NHL-pelaajat. Siksi onkin vaikea tajuta sitä, miltä näyttäisi olympialaiset ilman NHL-pelaajia.

Suomen joukkue olisi suurin piirtein MM-kisatasoa samoin kuin Ruotsin, Tsekistä puhumattakaan. Vaikka KHL päästäisi pelaajansa mukaan, myös Venäjän joukkue ei olisi samanlainen ilman Alex Ovechkinia tai Jevgeni Malkinia. Kanada ja Yhdysvallat saisivat jalkeille vain B-luokan joukkueen, ainakin nimilistan perusteella.

Onko tämä se suunta, johon kansainvälistä jääkiekkoa halutaan oikeasti viedä?

Suurin uhka olympialaisille on tänä vuonna henkiin herätetty World Cup. NHL:n järjestämä turnaus on ilmeisesti tullut jäädäkseen ja se asettaakin olympiakiekon tukalaan asemaan.

Sitä voisikin nyt käydä kysymässä omilta vanhemmiltaan tai vanhemmilta sisaruksiltaan, miltä näyttivät olympialaiset ennen NHL-pelaajia?


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.