Kommentti: Kädet ylös, sinut on ryöstetty! – faneilta vietiin se kaiken perusta

© Kuva: Getty Images

Mikä onkaan sen ihanampi hetki, kun saat nostaa kädet ilmaan oman joukkueesi maalin merkiksi, ajoittain jopa huutaa kovaan ääneen ja juhlia aidosti maalia.

24. kesäkuuta, 2015, koitui kuitenkin tuomionpäiväksi näille reaktioille. Tuolloin NHL:n komissaari Gary Bettman vahvisti, että kaudella 2015-16 se tulee esittelemään valmentajien haastomahdollisuuden maalien osalta.

Alkuun idea vaikuttikin hyvältä. Se nimittäin tarkoitti sitä, että sellaiset ”kilometrien paitsiomaalit”, kuten Colorado Avalanchen Matt Duchenen kaudella 2012-13 iskemä osuma, jäivät historiaan.

Mitä pidemmälle kausi kuitenkin eteni, sitä enemmän haastoja alkoi tulla. Ajoittain haastot olivat jopa täysin toivottomia, sillä osasta niistä näki jo valovuosien päähän, että maalissa ei ollut mitään epäselvää.

Sen ne turhatkin haastot kuitenkin otteluille tekivät, että ne saattoivat tappaa kiihkeääkin kiihkeämmän ottelun, ainakin hetkeksi.

Välttämätön paha?

Nyt kyseisen säännön kanssa mennään jo toista kautta. Edelleen monet ovat vahvasti tarkastusmahdollisuuden kannalla, mutta toiset taas tyrmäävät sen yhtä voimakkaasti kuin jalkapallofanit omassa lajissaan.

”Välttämätön paha” sanovat jotkut. Ja eihän sitä käy kieltäminen, etteikö homma maistuisi, kun vastustajalta hylätään maali niukan paitsion tai kyseenalaisen maalivahdin estämisen vuoksi.

Mutta sitten, kun se osuu oman joukkueesi kohdalle?

Ei maistu. Ei sitten tippaakaan.

Fanittamasi joukkue on maalin tappioasemassa, kellossa on jäljellä vajaa minuutti, maalivahti on vedetty pois maalilta ja viimein tasoitusosuma on tosiasia. Nostat kätesi ilmaan maalin merkiksi ja ärjyt niin kovaa, että tiedät naapurien pudottavan sinulle postiluukusta kirjeen seuraavana päivänä.

Ja sitten tulee haasto ja sitten tulee hylkäys. Joukkueesi häviää 3-2.

En lähde tässä itse allekirjoittamaan omaa mielipidettäni varsinaisesti suuntaan tai toiseen, koska asiassa on kaksi erittäin pätevää puolta.

Mutta sen voin sanoa, että faneilta on ryöstetty ehkä se kaikkein tärkein.

Nimittäin jokaisella kerralla, kun meinaat revetä kotisohvallasi liitoksista, pala nousee kurkkuun ja alat pohtia: Tarkistetaanko maali? Hylätäänkö maali?

Nähdäkseni se ei kuulu urheiluun.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.